• Noslepkavotā Pāvela Rebenoka draugi vairs necer, ka slepkavas atradīs

    Sabiedrība
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    6. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    «Tāds ir liktenis! Mums, pārējiem, dzīve turpinās. Un tas vēl ir jautājums, kuram ir vieglāk – Pāvelam vai mums?» stāstot par gada baisāko slepkavību, teic nogalinātā advokāta kolēģis un draugs Mārtiņš Krieķis.

    Naktī uz 20. septembri trīs pagaidām nenoskaidroti noziedznieki maskās privātmājā Garkalnes novada Langstiņos īpaši nežēlīgi, izmantojot terases dēļus, nosita advokātu Pāvelu Rebenoku. Pāvels tikko bija atgriezies no drauga jurista Mārtiņa Krieķa dēla 25. dzimšanas dienas svinībām un gatavojās dzert tēju.

    Kopā ar viņu bija advokāta draugs veterinārārsts Ingus Balandins, kurš arī cieta uzbrukumā, bet tika atstāts dzīvs. Noziedznieki no mājas iznesa naudu, dārgu pulksteņu kolekciju un rotaslietas. Krieķis atzina, ka materiālie zaudējumi ir vismaz pusmiljons eiro lieli.

    Triju mēnešu laikā tā arī nav izdevies atklāt noziegumu, kaut arī iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens uzreiz pēc notikušā pauda, ka ar advokāta slepkavības lietu nodarbosies policijas labākie spēki.

    Izteiktas dažādas versijas, bet kā ticamākās tiekot izskatītas divas – laupīšana un profesionālā darbība.

    «Skumji! Ņemot vērā laiku, kas ir pagājis, saprotu, ka šī nozieguma izmeklēšanā nebūs nekāda rezultāta. Nesaprotu, kādu ceļu iet izmeklēšana. Redzu tikai atsevišķas darbības, bet rezultāta nav. Varētu runāt par lietām, kas nav izdarītas vai izdarītas pavirši, bet tas būtu tikai mans subjektīvais viedoklis. No tā nevienam nekāda labuma nebūtu,» sarunā ar PDz gada nogalē teic Mārtiņš Krieķis. Viņam šis gads esot sadalījies divās daļās – līdz 20. septembrim un pēc tā.

    «Līdz slepkavībai tas bija normāls, es pat teiktu, labs un mierīgs gads… Un tad viss tika sagrauts. Vairs ne miņas no ierastā.

    Pāvela aiziešana ir milzīgs zaudējums. Man ir ļoti grūti, jo kopā darbojāmies daudzus gadus.

    Ne tikai strādājām, mums bija draudzīgas, varētu pat teikt, ģimeniskas attiecības. Kopā atpūtāmies, ceļojām. Arī pēdējo vakaru Pāvels pavadīja pie mums,» aizlūstot balsij, teic Krieķis.

    Jurists stāsta, ka ar laiku dzīve visu saliek pa vietām, jo pēc Pāvela nāves palikušajiem tomēr jāturpina dzīvot. Visus Pāvela dzīvniekus – trīs suņus un papagaili – pie sevis paņēmis Ingus. Viņš atradis sev jaunu dzīvokli. «Kopš slepkavības brīža Ingus vairs nedzīvo Langstiņu mājā. Viņš tur arī neatgriezīsies. Tas ir saprotami, jo pārdzīvot ko tādu un pēc tam vēl tur mitināties? Tas būtu galīgi ekstrēmi,» uzsver jurists.

    40. dienā pēc bērēm Pāvela tuvākie draugi un radinieki pēc pareizticīgo tradīcijām kopā ar mācītāju Pokrova kapos atvadījās no Pāvela dvēseles. Mārtiņš teic, ka arī tagad ik pa laikam aiziet līdz kapiem nolikt ziedus un sakopt kopiņu. «Esam sākuši domāt arī par kapu pieminekli. Ir idejas par to, kāds tas būs. Uzstādīts tas tiks gadu pēc nāves,» saka Mārtiņš Krieķis.

    Rebenoks bija viens no slavenākajiem advokātiem.

    Viņa klientu vidū bija vairāki sabiedrībā zināmi turīgi ļaudis – farmācijas milzis Kirovs Lipmans un viņa uzņēmums Grindeks, miljonāra Olainfarm lielākā akcionāra Valērija Maligina atraitne, aktrise un māksliniece Elīna Maligina, arī Valērija vecākā meita Irina un citi. Guvis Irinas Maliginas uzticību, Rebenoks ilgāku laiku arī strādāja Olainfarm padomes priekšsēdētāja amatā, saņemot teju 20 000 eiro lielu mēnešalgu.

    Atpazīstamību viņam deva iesaistīšanās politiskajā darbībā, kļūstot par nu jau bijušā ekonomikas ministra, tagad Saeimas deputāta Ralfa Nemiro ārštata padomnieku. Pāvels politikā bija ļoti pamanāms, jo ne tikai deva padomus, bet iekāroja pašus ienesīgākos un ietekmīgākos amatus uzņēmumos, kas ir ekonomikas ministra pārraudzībā.

    Viņa valsts darba sarakstā bija, piemēram, skandaloza kļūšana par Latvenergo padomes priekšsēdētāju. No šī amata viņš gan pēc premjera Krišjāņa Kariņa iebildumiem bija spiests aiziet. Ilgāku laiku viņš bija arī Rīgas brīvostas padomē.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē