• Mūziķu pāris Nils un Maija Īles no attāluma saliedē darba kolektīvus

    Slavenības
    Anastasija Kuzminova
    Evija Kalnbērza
    Gita Vīksne
    25. maijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NO IZDEVNIECĪBAS ŽURNĀLS SANTA UN PRIVĀTĀ ARHĪVA, FACEBOOK UN PUBLICITĀTES MATERIĀLIEM
    Mūziķu pāris atradis savu nišu – tiešsaistē iepriecina jubilārus un kāziniekus, kā arī nāk talkā, ja darba kolektīvos zudis optimisms un sazobe.

    Perkusionists Nils Īle ar sievu Maiju pirms Covid-19 sāgas muzicēja gan divatā, gan kopā ar grupu Kanisaifa un rūpējās, lai dažādos darba kolektīvos nezustu radošums un draudzība.

    «Sākoties izolācijai un krīzei, atpūtāmies, bet kādā brīdī sapratām – viss ievelkas. Bija jāsāk domāt, ko darīt. Nils tiešsaistē sāka pasniegt džambas spēli. Un tad mums piezvanīja kāda sieviete, kura vēlējās, lai tiešsaistē noorganizējam kolektīva saliedēšanas pasākumu,» atceras Maija.

    Īles izdomājuši risinājumu – sazinājušies ar katru kolektīva saliedēšanas pasākuma dalībnieku un palūdza, lai katrs atrod kādu priekšmetu – lineālu, rīvi, katla vākus, glāzes –, jebkādu lietu, kas labi skan. Katram tika uzdots ierakstīt un uzfilmēt, ko un kā viņi spēlē.

    «Pēc tam profesionāli mūziķi apstrādāja skaņu un samontēja video. Radījām unikālu ritma skaņdarbu un sanāca īsts brīnums,» teic Maija un atzīst – jebkurš cilvēks spēj radīt skaņas vibrāciju.

    «Ja ne ar lineālu uzsist sarežģītu ritmu, tad zirņus pārbērt no viena trauka otrā var noteikti.»

    «Paralēli video tapšanas procesam izveidojām dalībnieku čatu, kurā visi, izsmējušies reizēm līdz asarām, dalījās pieredzē, kā nu kuram veicies ar muzicēšanu un video.»

    Mūziķe uzsver – tas, kā viņi saliedē darba kolektīvus ne īpaši atšķiras no darba, kuru veikuši pirms ārkārtējās situācijas: «Klātienē gan kolektīva saliedēšanas pasākums aizņem divas stundas, bet tas, ko tagad darām, – vairākas dienas. Kā vēstīts Nila Īles studijas mājaslapā, ritmiskā piedzīvojuma radīšanas izmaksas ir 25 eiro par katru dalībnieku.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē