• Miris divās krimināllietās iesaistītais bijušais Rīgas satiksmes darbinieks Igors Volkinšteins

    Slavenības
    Ziņu aģentūra LETA
    24. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Mūžībā devies divās krimināllietās iesaistītais bijušais pašvaldības SIA Rīgas satiksme (RS) Infrastruktūras uzturēšanas un attīstības departamenta direktors Igors Volkinšteins, noskaidroja aģentūra LETA.

    Februārī prokuratūra tiesai bija nodevusi krimināllietu, kurā Volkinšteins un viņa ģimenes locekļi apsūdzēti lietā par uzņēmuma degvielas kartes nelikumīgu izmantošanu. Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šo lietu plānojusi skatīt 7.jūlijā plkst.13.

    Prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska aģentūrai LETA teica, ka prokuratūra par apsūdzētā nāvi uzzinājusi no publiskās informācijas, un prokuratūrai oficiālas informācijas patlaban nav. Prokurors lietā turpināšot uzturēt valsts apsūdzību saskaņā ar likuma nosacījumiem.

    Kriminālprocesa likumā teikts, ka tiesa izbeidz kriminālprocesu, ja apsūdzētais ir miris, izņemot gadījumus, kad process nepieciešams, lai mirušo reabilitētu.

    Tāpat likumā teikts, ka, ja apsūdzētais ir miris lietas izskatīšanas laikā pirmās instances tiesā, lietas izskatīšanu turpina tikai tad, ja viena mēneša laikā pēc apsūdzētā nāves ir saņemts mirušā tuvinieka pieteikums par kriminālprocesa turpināšanu mirušā reabilitācijai. Tādā gadījumā lietas izskatīšana tiek turpināta vispārējā kārtībā.

    Volkinšteins bija viens no aizdomās turētajiem arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja izmeklētajā vērienīgajā Rīgas satiksmes iepirkuma lietā.

    Birojā aģentūrai LETA teica, ka KNAB nevar ne apstiprināt, ne noliegt izskanējušo informāciju par minētās personas miršanas faktu. Tomēr birojs pieprasīs par to informāciju no attiecīgajām institūcijām un pēc dokumentu saņemšanas rīkosies atbilstoši Kriminālprocesa likumā noteiktajām prasībām.

    Saskaņā ar Kriminālprocesa likumā noteikto, ja tiek konstatēts aizdomās turētās personas miršanas fakts, tad kriminālprocess daļā pret šo personu ir izbeidzams, norādīja KNAB.

    KNAB arī vērsa uzmanību, ka konkrētajā kriminālprocesā notiek pirmstiesas izmeklēšana un tā norit neatkarīgi no šajā kriminālprocesā iesaistīto personu izcelsmes, sociālā un mantiskā stāvokļa un citiem apstākļiem.

    LETA jau ziņoja, ka Volkinšteinam Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā nodotajā lietā ir uzrādīta apsūdzība par sveša maksāšanas līdzekļa nelikumīgas izmantošanas atbalstīšanu. Savukārt viņa dēlam Jānim Volkinšteinam un dēla sievai Jūlijai Volkinšteinai apsūdzība celta par sveša maksāšanas līdzekļa nelikumīgu izmantošanu. 

    Kopumā tiek inkriminēti 27 noziedzīgi nodarījumi laikā no 2017.gada janvāra līdz 2018.gada septembrim.

    Apsūdzētie vainu neatzīst.

    KNAB izmeklētajā «Rīgas satiksmes» iepirkuma lietā Volkinšteins uz laiku bija apcietināts, bet vēlāk viņš tika atbrīvots pret 100 000 eiro drošības naudu. 

    KNAB ir sācis kriminālprocesu saistībā ar trim Rīgas satiksmes veiktajiem iepirkumiem – par 2016.gada zemās grīdas tramvaju iepirkumu, kura kopējā summa bija 62 597 477 eiro, 2013.gada iepirkumu par trolejbusu piegādi, kura kopējā summa bija 131 646 135 eiro, kā arī 2013.gadā veikto iepirkumu par autobusu piegādi, kura kopējā summa bija 75 808 297 eiro. Kriminālprocesā tiek izmeklēta amatpersonu kukuļošana un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana.

    TV3 raidījums Nekā personīga iepriekš apgalvoja, ka Volkinšteinam bijusi savedēja loma – viņam esot bijis «jānosēdina pie viena galda» gan transportlīdzekļu ražotāji, gan personas, kurām bija jāslēpj kukuļa pēdas, lai viss ritētu pēc iepriekš norunāta scenārija. Pēc raidījuma ziņām, autobusu, trolejbusu un tramvaju ražotāju pārstāvju tikšanās ar kukuļa shēmu autoriem Rīgā parasti notikušas Volkinšteina dēla Jāņa vīna bārā.

    Šajā lietā iesaistītas arī citas personas – uzņēmējs Aleksandrs Krjačeks, bijušais Rīgas satiksmes valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens, tramvaju un trolejbusu ražotāja Škoda Transportation amatpersona Vladislavs Kozaks, uzņēmējs Māris Martinsons, uzņēmējs Edgars Teterovskis un viņa dzīvesbiedre Elīna Kokina.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē