• Maligina atraitne turpina cīņu par miljonu mantojumu

    Slavenības
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    5. februāris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Uzņēmēja Valērija Maligina atraitne kārtējo reizi nomainījusi savus juridiskos pārstāvjus, un nu par viņai pienākošo mantojuma daļu cīnās ekspolitiķa un zvērināta advokāta Modra Supes birojs.

    Pagājušajā nedēļā PDz rīcībā nonāca ziņa, ka Elīna Maligina nolīgusi jaunus advokātus, atsakoties no Mārtiņa Krieķa juridiskajiem pakalpojumiem. Viņa PDz pavēstīja, ka tuvākajā laikā neplāno izteikties par mantojuma lietā notiekošo, taču apstiprināja – jau kādu laiku viņai tiešām ir citi juridiskie pārstāvji. Arī zvērināts advokāts Modris Supe, kurš savulaik bija labi zināms politiskajā vidē un bija pat premjera biedra Ziedoņa Čevera biroja vadītājs, apstiprināja vien faktu, ka tagad viņš ir Elīnas Maliginas juridiskais pārstāvis.

    Pēc farmācijas biznesā veiksmīgi strādājušā Olainfarm valdes priekšsēdētāja un lielākā īpašnieka miljonāra Valērija Maligina pēkšņās nāves 2017. gada nogalē atklājās, ka testamentā viņš pieminējis savas meitas un māti, bet sievu Elīnu Maliginu – ne. Pēc likuma, kā neatraidāmajai mantiniecei Elīnai tāpat pienākas 1/8 daļa mantojuma, turklāt viņas daļa izmaksājama naudā. To panākt Elīnai nav nācies viegli. Sākumā par viņas advokātu kļuva viņas bijušās kolēģes aktrises Antas Aizupes dzīvesbiedrs Mārtiņš Knipšis. Drīz vien Maligina no advokāta pakalpojumiem atteicās. Vietā piesaistīja uzreiz vairākus juristus, tostarp zvērinātu advokātu Pāvelu Rebenoku un juristu Mārtiņu Krieķi, kuriem 2018. gada vasaras sākumā izdevās panākt, ka Elīna ar mirušā vīra meitām mantas dalīšanas procesā vienojās par atraitnei izmaksājamo mantojuma daļu. Tolaik tika runāts, ka tā varētu būt no sešiem līdz 10 miljoniem eiro. Precīza summa gan netiek joprojām izpausta.

    Pagājušā gada decembrī miljonāra atraitne atzina, ka Valērija Maligina vecākā meita Irina Maligina savas saistības pret viņu ir izpildījusi, bet pārējās divas mantinieces – vidējā meita Nika Saveļjeva un Valērija nepilngadīgās meitas pārstāvji – ne. Elīnas jurists Krieķis pieļāva, ka mantinieces un viņu pārstāvji jau iepriekš varētu būt plānojuši izmantot krāpnieciskas metodes, lai izvairītos no saistību izpildes.

    Tur nav nekādu zemūdens akmeņu.

    "Tiks sperti atbilstoši soļi, lai to nepieļautu," decembrī solīja jurists. Tagad Mārtiņš Krieķis, taujāts, kāpēc beigusies viņa un Maliginas sadarbība, lai arī saistības izpildījusi tikai viena no trim mantiniecēm, uzsvēra: "Mūsu lietas beidzās. Man tur vairs nav, ko darīt. Cik zinu, viņai tagad ir citi juristi, kuri strādā, lai Maligina saņemtu arī no pārējām divām mantiniecēm viņai pienākošo daļu. Tur nav nekādu zemūdens akmeņu. Nezinu neko tādu, par ko Elīna Maligina varētu būt neapmierināta ar mūsu darbu. Mūsu lieta, par kuru bijām vienojušies, ir beigusies, viss kārtībā. Lai tālāk strādā citi, jo tur, manā izpratnē, ir veicamas vairākas formālas darbības." Vairāk lasiet žurnālā Privātā Dzīve!

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē