• Māksliniece Kristīne Luīze Avotiņa izšķīrusies: Sākums bija cerīgs, kaut kam ticēju…

    Personība
    Evija Kalnbērza
    16. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Dmitrijs Suļžics (F64)
    Aizvadītais gads māksliniecei nav bijis vienkāršs, un janvārī viņa atkal būs brīvas sievietes statusā. Gleznošana palīdzējusi pārvarēt grūtus brīžus, un arī šī dzīves pieredze viņai ļāvusi attīstīties mākslā.

    Māksliniece Kristīne Luīze Avotiņa jau pagājušās vasaras nogalē pieņēmusi nopietnu lēmumu – šķirties no vīra hokeja skolas Rīga direktora Kārļa Venta. Viņi apprecējās 2015. gadā – lielajā dienā māksliniece bija tērpusies pasakainā Katjas Šehurinas dizainētā līgavas kleitā, un greznas kāzas tika svinētas Rāmavas muižā.

    «Sākums bija cerīgs, kaut kam ticēju…» tagad saka māksliniece. Kad rudenī viņas statuss sociālajos tīklos mainījās no precējusies uz brīva, jautājumu kļuva arvien vairāk… Tagad viņa atklāj – šo savas dzīves lappusi ir pāršķīrusi, un jaunajā gadā iesoļos brīvas sievietes statusā.

    Pagājušajā septembrī māksliniece kopā ar meitu un vecākiem devās uz iedvesmas pilsētu Venēciju, kur Avotiņu ģimene uzturas gandrīz katru gadu. Šajā ceļojumā Kārlis līdzi vairs nebrauca. «Biju tur divpadsmit dienas, dzīvojām īrētos apartamentos, smēlos idejas jaunām gleznām. Nāku no ģimenes, kur nav šādas šķiršanās pieredzes, un man vajadzēja lielu drosmi, lai pieņemtu šādu lēmumu – izšķirties. Nebija viegli to izdarīt,» atklāta ir viņa.

    «Tas noteikti nebija vīrusa iespaidā. To, ka patiesībā esam ļoti atšķirīgi, sapratu laikā, kad piedzima meita. Lizelotes, kurai tagad ir piecarpus gadu, ienākšana pasaulē bija šo attiecību vērta. Šķiršanās veido manu dzīves pieredzi, rada transformāciju personībai. Tas nav vienkārši, bet cauri grūtiem posmiem rodas arī kas labs,» atzīst viņa, un pērnā gada nogalē māksliniece savā radošajā dzīvē paveikusi ko patiesi svarīgu.

    «Aizvadītais gads man bija ļoti nozīmīgs, jo iznāca mans pirmais gleznu albums, kur apkopoti darbi, kas radīti desmit gadu garumā,» priecājas Kristīne Luīze.

    «Strādājot pie tā, varēju noturēt līdzsvaru starp mākslu un to, kas notiek manā personīgajā dzīvē, jo šķiršanos, protams, neviens savā dzīvē nevēlas piedzīvot. Gleznošana man ir palīdzējusi arī grūtos brīžos, māksla vienmēr ir mans patvērums,» saka māksliniece.

    Oficiāli laulība tiks šķirta janvārī, un Kristīne Luīze apņēmusies ar Kārli saglabāt cieņpilnas attiecības. «Esmu pateicīga par šo laiku, jo esmu nonākusi pie vairākām atziņām. Tagad dzīvoju ar skatu nākotnē, neatgriežos pagātnē. Dzīvei jāturpinās. Domāju par sevi, par to, ko es varu šajā dzīvē izdarīt,» saka Avotiņa.

    «Aprīlī man būs izstāde Swedbank galvenajā ēkā Saules akmenī, un tur redzamajos darbos būs jaušama arī emocionāla atsauce uz šo jauno dzīves posmu. Protams, esmu arī paraudājusi, saprotot, ka tā, kā bija, vairs nebūs, bet savai sirdij ir jāklausa. Turklāt man ir tik aktīva dzīve – gleznošana, albuma un kalendāru izdošana –, ka laiks burtiski lido!»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē