• Liktenīgais randiņš Minhenē — Inese Galante atgriezusies pie sava vācu drauga

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    4. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    Tikšanās ar bijušo draugu Minhenē operdziedātājas Ineses Galantes sirdij lika iepukstēties straujāk. Pēc pusotra gada pārtraukuma viņa atsāka attiecības ar Vācijas radiostacijas Klassik Radio raidījumu vadītāju Franku Manholdu.

    Atkalsatikšanās nebija viegla

    Pagājušā gada pavasarī PDz vēstīja, ka operdziedātāja Inese Galante nolēmusi pielikt punktu attiecībām ar vācieti Franku Manholdu. Viņi bija kopā 16 gadu, un Franks bija biežs viesis Latvijā operdziedātājas rīkotajos festivālos un koncertos. Taču viena tikšanās Minhenē, kurp Inese Galante bija devusies uzstāties, kļuva liktenīga. Tā bija nepieciešama, lai abi pa īstam novērtētu, cik nozīmīgi ir viens otram.

    «Tas notika pirms nepilna pusgada. Pirms koncerta man bija mēģinājums, un mēs satikāmies. Pēc tam kopā apciemojām manus draugus, jo viņam bija brīvs laiks. Franks gan bija apslimis, un domāju, ka sākumā mums abiem šī tikšanās nebija viegla.

    Viņš ilgu laiku bija dzīvojis viens. Bija dīvaina sajūta, ka pagājis ilgs laiks un – vienlaikus – ka tas ir apstājies. Taču pamazām viss virzījās uz labo pusi. Atsākām komunicēt, jo kādu laiku mēs viens otru tikai apsveicām jubilejās un svētkos,» atceras Inese.

    Franka seksapīls – smadzenes

    «Mūsu dzīve vēl aizvien rit dažādās vietās. Viņš dzīvo Minhenē, bet es visu laiku braukāju no Diseldorfas uz Rīgu un citām Eiropas pilsētām, jo esmu savas balss verdzene. Mans dzīvesveids ir pakļauts manai profesijai. Tomēr Franks ir bijis tik daudz man blakus,» atzīst dziedātāja un lepojas – Franks ir mūzikas eksperts, un viņa bagātība ir fenomenālas zināšanas.

    «Viņš vada tiešraides no Baireitas festivāliem un Minhenes Operas. Franks bieži ir arī konferansjē klasiskās mūzikas koncertos.»

    «Manā skatījumā vīrieša seksapīls ir viņa smadzenes. Un Franks savas zināšanas nemitīgi papildina.»

    «Tas mani sajūsmina, un nekad man Franka nav bijis par daudz.» Inese Galante uzsver – viņus vieno ne tikai interese par mūziku, bet arī dvēseliski viņi ir tuvi. «Reizēm sēdējām un neskaitāmas reizes klausījāmies vienu skaņdarbu dažādās interpretācijās. Apspriedām, kurš izpildījums ir labāks. Es izbaudīju to, ko ne ar vienu citu cilvēku nevarētu,» tā Inese.

    Nepazaudēt brīnumu

    Dziedātāja stāsta – būdama Zivs pēc horoskopa, bet pēc otras profesijas – mediķe, dzīvē redz un jūt lietas skaidri, gluži raugoties caur lupu: «Taču es negribu redzēt visu. Tāpēc cenšos skatīt pasauli tādu – it kā notīrītu ar rozā samtaino putekļu sūcēju, atstājot vien to, ko vēlos redzēt. Es dodu otram cilvēkam iespēju nevis sevi pārveidot, bet gan parādīt no labākās puses.»

    Inese neslēpj – viņas un Franka dzīvē jau ir bijis periods, kad abi nav komunicējuši. «Tolaik viņš man pārmeta, ka mani festivāli un koncerti Latvijā man ir svarīgāki par viņu,» atceras Galante. «Tagad mums abiem ir daudz sarunu. Interesējamies viens par otru. Viņš, kā jau vācietis, visu informāciju salicis pa plauktiņiem. Piemēram, atceras visas manu tuvinieku un draugu dzimšanas dienas.»

    Dziedātāja ar smaidu atceras, kā Franks viņu lutināja ar savu uzmanību attiecību sākumā. «Viņš bija mani vērojis televīzijā un dzirdējis Bavārijas radio ēterā dziedam. Un tad bija Valentīndiena, kad es dziedāju Londonā.

    «Lai mani satiktu un dzirdētu, Franks speciāli brauca uz Londonu.»

    Vaicāta, vai Franks apmeklēs arī dziedātājas koncertu Ziemassvētku prelūdija Rīgas Domā 14. decembrī, Inese saka: «Vēl nezinu, bet viņš man nemitīgi zvana un interesējas, ko daru, kur eju, kā jūtos.»

    Dziedātāja ir atklāta – pagaidām nekādu nākotni attiecībās nekaļ.  «Kā tas viss turpināsies, to dzīve rādīs. Agrāk es teiktu – jābūt tā un šitā… Tagad zinu tikai to, ka pret citām attiecībām izturos rezervēti. Tā ir mana iekšējā izjūta. Galvenais, ka neesi viena, ka ir cilvēks, kas tev tic. Un vēl – svarīgi ir nepazaudēt brīnumu. Vai ir labi atsākt attiecības, kas reiz jau beigušās? Es zinu tikai to, ka mēs viens otram esam kaut kā iekšā…»

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē