• Latvijas slavenību meitas skolojas prestižās ārzemju skolās

    Slavenības
    Barba Medne
    1. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa materiāliem
    Vairākas Latvijā atpazīstamu cilvēku atvases šogad sākušas apgūt zinības prestižās ārzemju skolās. PDz pētīja, kurai tas bijis sen lolots sapnis, bet kurai – ārstu ieteikums pēc vairāku gadu ilgas slimošanas.

    Basketbolista vecākā meita piepildījusi sapni par studijām Amerikā

    «Mēs to izdarījām!» pozējot kopā ar vecāko meitu Luīzi pie Erskine koledžas Dienvidkarolīnā ASV, palepojās basketbolists Sandis Valters. Luīze, kas pasaulē nākusi Sanda un Katrīnas Valteres laulībā, šovasar Latvijā absolvēja vidusskolu. Izlaidumā viņu sveica gan mamma Katrīna, gan vectētiņš – Sanda tēvs, bijušais basketbolists Valdis Valters. Jauniete šā gada sākumā YouTube publiskoja video, lai meklētu stipendiju savām studijām ASV.

    «Mani sauc Luīze Valtere. Esmu 18 gadus veca un dzīvoju Rīgā, Latvijā. Es sāku spēlēt tenisu, kad biju piecus gadus veca. Vēlos studēt un turpināt pilnveidot savas prasmes tenisā Amerikas Savienotajās Valstīs, tādēļ meklēju stipendiju 2019. gada rudenim,» tenisa kortā uzņemtajā video stāstīja viņa. Luīzes sapnis ir piepildījies. Talantīgā meitene uzsākusi studijas privātajā kristīgajā koledžā Dienvidkarolīnā, tā īpašu uzmanību pievērš dažādām fiziskajām aktivitātēm – basketbolam, futbolam, volejbolam, golfam un tenisam.

    Luīze pārcēlusies uz dzīvi pie tēta ASV, kur Sandis dzīvo jau vairākus gadus.

    Tur aug arī viņa jaunākās atvases – Gabriels un meita Lea, kas dzimuši attiecībās ar modeli Elīzi Kaurāti.

    Veselības dēļ mācās Spānijā

    Sekojot ārstu ieteikumiem, Latvijas ielu vingrošanas federācijas valdes priekšsēdētājs un viņa bijusī dzīvesbiedre nolēmusi savu atvasi skolot Spānijā.

    «Šodien ir Mias pirmā diena 1. klasē Sanhosē Guadalminas koledžā Spānijā,» par piecus gadus vecās meitas skolas gaitu sākšanu draugiem pavēstīja Latvijas ielu vingrošanas federācijas valdes priekšsēdētājs Māris Šlēziņš. «Beidzamo triju gadu laikā Mia Latvijas ziemās ir smagi slimojusi – astmas un alerģisku veselības problēmu dēļ.

    Ārsti mums ieteica nomainīt klimatu.

    Pēdējais pagrieziena punkts šādam lēmumam bija mana vizīte Turcijā, kuras laikā ar meitu nokļuvām slimnīcā. Šī notikuma dēļ tika pieņemts lēmums meitu sūtīt uz prestižu privāto spāņu bilingvālo skolu netālu no Marbellas Spānijā. Viņa šeit pastāvīgi dzīvos kopā ar savu mammu Evu, bet es pusi savas dzīves pavadīšu Latvijā, pusi Spānijā,» atklāja Māris. «Mēs ar Mias mammu Evu jau vairāk nekā divus gadus esam šķīrušies, un es ļoti priecājos, ka abi esam atraduši veidu, kā atrisināt šo nopietno situāciju, par prioritāti izvirzot Mias nākotni un veselību,» neslēpa Šlēziņš. «Novēlu Evai veiksmi viņas privātajā un biznesa dzīvē šeit, Spānijā!» tā Māris.

    Studē dizainu Nīderlandē

    Filmu producenta Andreja Ēķa sievas Dainas un viņas pirmā vīra saksofonista Arta Gāga meita studē Nīderlandē.

    «Mazais Felītis šorīt piecos no rīta aizlidoja studēt uz Eindhovenu,» augusta izskaņā draugiem pavēstīja jaunās mākslinieces Felicitas Gāgas mamma Daina Gāga-Ēķe. Felicita, kuras tētis ir saksofonists Artis Gāga, šovasar absolvēja Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas skolu ar specializāciju videomākslā.

    Tagad viņa studēs dizainu pasaulē prestižajā Eindhovenas Dizaina akadēmijā.

    Runājot par savu nākotnes profesiju, nesen intervijā Latvijas Radio Felicita uzsvēra – ar mākslu var nopelnīt: «Manuprāt, mākslinieka profesija ir ļoti konkurētspējīgs darbs, un, ja tu esi labākais savā jomā, ar to var labi nopelnīt. Protams, pats svarīgākais ir, ka tev pašam patīk tas, ko dari, ka tu mīli savu darbu.»

    Sāk skolas gaitas Kalifornijā

    Uztraucoties, ka aizgulēsies, nakti pirms meitas pirmās skolas dienas skandalozais režisors Miks Ozoliņš pavadīja nomodā. 

    «Pirmā diena jaunajā skolā Kalifornijā,» par meitas Aislijas skolas gaitu sākšanu augusta beigās vēstīja ASV dzīvojošais režisors Miks Ozoliņš. Aislijas mamma ir slavenās dziedātājas Riannas bekvokāliste Kimberlija Ince, ar kuru Miks kopā bija vairāk nekā četrus gadus. «Aislija latviešu valodā saprot teju visu, taču runāt mazliet kautrējas,» pirms kāda laika PDz sacīja Miks. Viņš Aisliju divreiz mēnesī vedot uz vietējo latviešu skoliņu. Augusta beigās, pavadot meitu uz skolu, Miks neslēpa uztraukumu. «Pacietību, pacietību, pacietību,» pinot meitai bizi, sev atgādināja Miks. 

    Mācās starptautiskajā skolā Latvijā

    «Es sāku jaunu dzīvi,» pavadot meitu uz Latvijas Starptautisko skolu, paziņoja pasaulslavenā operdziedātāja.

    Jauno mācību gadu prestižā skolā sākusi operdziedātājas Kristīnes Opolais un diriģenta Andra Nelsona meita Adriana Anna, kurai decembrī apritēs astoņi gadi. 22. augustā viņa kopā ar mammu mēroja ceļu uz Latvijas Starptautisko skolu Piņķos. Tur mācību maksa esot ap 15 000 eiro gadā. «Tā jūtas bērns pēc pirmās skolas dienas, kad ir nomodā jau no astoņiem un vēl nenojauš, ka, sākot no rītdienas, modinātājs zvanīs jau septiņos.

    Man nav komentāru par to, kā es pati jūtos, esot nomodā tik agri.

    Sūtiet man labus vārdus, lūdzu! Es sāku jaunu dzīvi,» draugiem atzinās Kristīne. 

    Pirms sāka skolas gaitas, Kristīne kopā ar meitu ļāvās laiskai atpūtai pludmalē. «Es mīlu Baltijas jūru un jūtos svētīta un priviliģēta, ka varu dzīvot pie tās un izjust tās milzīgo spēku,» atpūšoties Jūrmalas pludmalē, augusta izskaņā atklāja Kristīne.

    «Nepārtraukta dzīve uz koferiem, īstu draugu un māju trūkums – tas attiecībā pret meitu bija pārāk nežēlīgi,» pagājušā gada nogalē intervijā OperaWire atklāja Kristīne. «Meita ir ļoti jūtīga. Esot Andra Nelsona un Kristīnes Opolais meitai, viņai ir jābūt jūtīgai. Viņa ir ļoti talantīga, bet arī kautrīga,» meitu raksturoja Kristīne.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē