• «Labvēlīgā tipa» mūziķis jau gadu strādā par apsargu

    Slavenības
    Lauma Lapsa
    31. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kaspars Tīmanis darbā.
    Foto: F64
    Kaspars Tīmanis darbā.
    Pandēmijas laikā, kad koncerti tika atcelti, grupas «Labvēlīgais tips» un dueta «Karakums» mūziķis Kaspars Tīmanis bija spiests meklēt jaunu ienākumu avotu.

    «Strādāt par apsargu nav mans sapņu darbs. Vislabāk būtu, ja es varētu spēlēt tikai mūziku,» sarunā ar PDz neslēpj Kaspars Tīmanis. Viņš gan piebilst, ka novērtē katra aroda darītāju. «Uzskatu, ka jebkurš darbs ir cienījams. Mums ir nepieciešami gan sētnieki, kas rūpējas par tīrību, gan lielveikalu pārdevēji, kuri stundām ilgi strādā pie kasēm. Ja kāds pasaka, ka strādā par sētnieku, par to nevajadzētu vīpsnāt,» norāda viņš.

    Kaspars piedāvājumu kļūt par apsargu uzņēmumā «Jūrmalas gaisma» saņēma pēc tam, kad no šī darba aizgāja viņa bijušais klases audzinātājs. Tīmanis Majoros aizvadījis skolas gadus, tāpēc šo rajonu viņš pārzina kā savu kabatu.

    Apsarga darbu ar koncertēšanu Tīmanim neesot problēmu apvienot, jo darba grafiks ir elastīgs. Ja nepieciešams, var pamainīt dežūras ar kolēģiem. Kaspars nebeidz uzteikt savu priekšnieku un kolēģus, kurus raksturo kā ļoti izpalīdzīgus un atsaucīgus.

    «Šeit esmu pats sev saimnieks!

    Ja ir garā 24 stundu ilgā maiņa, tad dienas laikā ir brīvais režīms. Kad darba pienākumi ir apdarīti, varu arī pasauļoties,» smej mūziķis. Kaspars vēlas ar laiku šeit ierīkot arī basketbola grozu, lai bumbu pamētāt var gan viņš, gan citi kolēģi. Tīmanis savā sarga namiņā ir mēģinājis spēlēt pat trombonu. «Ja vien kaimiņos neskan skaļi mūzika, tad pa retam to uzspēlēju,» saka viņš.

    Viņam sarga būdā ir pat mūzika!
    Viņam sarga būdā ir pat mūzika!

    Katru stundu Labvēlīga tipa zvaigznei jāveic apgaita pa teritoriju. Dežūras laikā Kaspars pieraksta un piefiksē katru, kurš iebrauc un izbrauc no teritorijas. «Kameras ir palīgs manā darbā, jo visu teritoriju varu novērot ar to palīdzību.» Reiz nakts laikā viņam uzradās arī draudzīgs pārinieks – zirneklis, kurš šad tad pagozējās kameras priekšā un ātri vien nozuda.

    Omulīgajā sarga postenī ir ledusskapis, tējkanna un televizors. Maiņu laikā Kaspars var pagatavot kafiju, skatīties filmas un aktīvi izmantot sociālos tīklus. Vakaros viņš mēdz skatīties YouTube video, kuros tiek stāstīts par to, kā ir jāremontē mašīnas. «Joprojām esmu aktīvs arī Draugiem.lv. Regulāri sveicu dzimšanas dienās visus draugus Facebook. Kopš strādāju par apsargu, esmu piezvanījis un aprunājies ar visām paziņām. Spēlītes datorā un telefonā gan šeit nespēlēju,» apgalvo Tīmanis.

    «Manuprāt, šāds darbs ir pieprasīts, jo tas ir mierīgs. Tev neviens netraucē,» atklāj Kaspars. Samaksa par apsarga darbu gan nav liela, tikpat cik minimālā alga valstī – aptuveni 500 eiro. Taču par atalgojumu Tīmanis nesūdzas un teic, ka tie ir stabili papildu ienākumi viņa muzikālajam darbam.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē