• Ugunsdzēsējiem aizvadītajās brīvdienās — darba pilnas rokas

    Sabiedrība
    Santa
    Santa
    4. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Aizvadītajā nedēļas nogalē ugunsdzēsējiem un glābējiem bija darba pilnas rokas — saņemti 78 izsaukumi: 25 uz ugunsgrēku dzēšanu, 36 uz glābšanas darbiem un 16 izsaukumi bija maldinājumi. Vienā no izsaukumiem nācās iesaistīt ievērojamus papildspēkus, lai tiktu galā ar plašu ugunsgrēku, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

    Svētdien, plkst. 22:06, ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Stopiņu novadu, kur vienstāvu atkritumu pārstrādes angārā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu angāra jumts un liesmas turpina strauji izplatīties. Piesaistot ievērojamus papildspēkus no Rīgas reģiona ugunsdzēsības daļām, plkst 23:39 ugunsgrēka izplatīšanos izdevās ierobežot. Ugunsgrēkā angārā dega iekrāvējs, tehnoloģiskās iekārtas, atkritumi un ēkas jumts kopumā 850 m2 platībā.

    Ugunsgrēka dzēšanas darbos piedalījās 39 ugunsdzēsēji glābēji ar astoņām autocisternām un divām autokāpnēm.

    Naktī no svētdienas uz pirmdienu, plkst. 02:03, VUGD saņēma informāciju, ka Bauskas novadā sešstāvu dzīvojamā mājā ir izveidojies sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji nekavējoties uzsāka cilvēku glābšanu no ēkas augšējā stāva un evakuāciju no pārējiem stāviem. Ar glābšanas masku palīdzību tika izglābti trīs cilvēki un suns. No ēkas tika evakuēti 11 cilvēki. Pārmeklējot ēku tika konstatēts, ka sadūmojumu radīja piektā stāvā 3 m2 platībā degošs elektrības skapis un elektrības vadu tehnoloģiskā šahta, kas tika nodzēsts ar pulvera aparāta palīdzību. Ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā pabeidza plkst. 03:38.

    Sestdien, plkst. 13:33 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Rēzeknes novadu, kur, kā liecināja sākotnējā informācija, dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka 6m2 platībā bija degusi katlu telpa. Mēģinot nodzēst ugunsgrēku saviem spēkiem pirms VUGD ierašanās, cieta divi cilvēki, kuri tika nodoti NMPD mediķiem.

    Svētdien Rundāles novadā no ūdenstilpnes izcelts viens noslīkušais.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē