• Komponists Jānis Lūsēns pārdod māju un nopērk skolu

    Slavenības
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    30. jūnijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Komponists pavasara sākumā kļuvis par Zvārtavas pagastā vēsturiskās Ozolu skolas īpašnieku.

    Bija vienīgais, kurš gribēja pirkt

    Pirms aptuveni gada komponists Jānis Lūsēns pārdeva savas lauku mājas Krimuldas pusē, kuras viņš bija iekārtojis ar lielu mīlestību. Viņš pārdeva, lai «pārceltos uz dzīvi kaut kur krietni tālāk par Krimuldu». Sarunā ar PDz Jānis Lūsēns apstiprina, ka izsolē iegādājies kādreizējo Ozolu skolas ēku. No plašākiem komentāriem viņš pagaidām gan atsakās, norādot – ēkā šobrīd notiek plaši remontdarbi un pārbūve.

    Ozolu skola Valkas novadā bija pirmā vispārizglītojošā iestāde, kura tika slēgta, jo tajā mācījās mazāk par 10 skolēniem. Lai skolas ēka neietu postā, pašvaldība intensīvi sākusi meklēt vēsturiskā īpašuma saimnieku. Interesi par ēku, kas atrodas pievilcīgā lauku ainavā un klusumā, izrādījis vien Lūsēns, kurš pieteicās īpašuma atkārtotai izsolei. Sākuma cena bija 39 200 eiro, bet izsoles solis – 1000 eiro. Noteiktā termiņā izsolei reģistrēja tikai vienu pretendentu, un vēsturisko skolu Lūsēns iegādājās par 40 200 eiro. Īpašumā ir 6,42 hektāri zemes, dzīvojamā māja, skola, klēts, šķūnis un citas saimniecības ēkas.

    Darbi notiek ar vērienu

    Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis teic, ka ir ļoti priecīgs par to, ka Jānis nolēmis Zvārtavas pagastā apmesties uz pastāvīgu dzīvi. Tas, ka tieši Lūsēns iegādājies Ozolu skolu savā īpašumā, esot liels ieguvums visam Valkas novadam.

    «Šobrīd skolā notiek tāda rosība, ka man prieks skatīties. Negribu atklāt Jāņa plānus, tas nebūtu korekti, bet mums ir daudz kopēju ieceru. Arī pašam komponistam padomā ir ļoti daudz brīnišķīgu ideju un interesantu muzikālu projektu. Pirms dažām dienām tur biju. Šajā laikā ir apbrīnojami daudz izdarīts, taču arī darba, lai varētu uzskatīt, ka viss gatavs, vēl ir pietiekami. Redzot to vērienu, ar kādu remonts notiek, domāju, tas būs viens ļoti gaišs punkts Latvijas kultūras kartē,» PDz atzīst Krauklis.

    Valkas mērs zina teikt, ka Jānis ilgu laiku meklējis jaunu apmešanās vietu, kur varētu radoši darboties.

    «Pirms kāda laika Jānis man jautāja, vai Valkas novadā nav kāds interesants īpašums. Viņš apskatīja daudzus variantus. Ozolu skolas iegādes process nebija mirkļa lēmums, jo, protams, nav viegli izlemt iegādāties īpašumu, kurš atrodas samērā tālu no lielajiem centriem. Skola nav maza, taču ir ļoti skaista, un atbilstoši savam nosaukumam – Ozolu skola – tā atrodas stiprā vietā, kalnā. Pašlaik tiešām izskatās, ka Jānim tur izdosies izveidot kaut ko ļoti īpašu,» priecājas Krauklis.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē