• Kāpēc aktieris Dombrovskis pamet Liepāju. Ļoti privāts iemesls!

    Slavenības
    Zane Piļka- Karaļeviča
    13. janvāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Egons Dombrovskis.
    Foto: F64
    Egons Dombrovskis.
    Nesen tapa zināms, ka viens no ilggadējiem ievērojamiem Liepājas teātra aktieriem Egons Dombrovskis nolēmis mainīt dzīvi un nākamajā sezonā pievienosies Latvijas Nacionālā teātra aktieru kolektīvam.

    Liepājas teātrī aktieris Egons Dombrovskis nostrādājis 18 gadus, piedzīvojis daudz skaistu lomu un bija īsts publikas mīlulis. Tomēr viņš ir nolēmis pamest šo teātri un pārcelties uz Rīgu. Par to Egons runā nelabprāt, komentārus un intervijas nesniedz. Decembra beigās sarunā ar kolēģi Gati Maliku podkāstā «Pīpētavas sarunas» Dombrovskis sacīja: «Aktieriem migrācija nenāk par sliktu.» Viņš neslēpa, ka dodas nezināmajā. Uz jautājumu, kāpēc tieši tagad nolēmis pamest Liepāju, Dombrovskis sacīja – tas esot daudzu apsvērumu kopums.

    «Man nav tik daudz naudas, lai es varētu nopirkt elektromobili un pārvietoties tik bieži.

    Tas ir viens no punktiem. Taču tā nav vienīgā problēma. (..) Gribu būt vairāk kopā ar saviem tuvajiem, ar meitu. Man šķiet, manas klātbūtnes ir par maz,» skaidroja viņš. Pērn vasarā tapa zināms, ka izjukusi Egona laulība un aktierim esot izveidojušās jaunas attiecības Raiskuma pusē.

    «Šajā 18 gadu laikā esmu vairākkārt aicināts atpakaļ uz Rīgu, bet neesmu gājis un esmu palicis šeit. Taču ir kaut kāds etaps pagājis, teātrī ienācis vēl viens jauns kurss, izveidojusies spēcīga, stabila trupa, un es redzu, ka mans darbs ir padarīts,» teica Dombrovskis. «Godīgi sakot, esmu arī ļoti noguris,» piebilda viņš.

    Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins PDz teic – par Egona lēmumu pamest teātri uzzinājis jau rudenī. «Mums bija nopietna saruna,

    uzklausīju Egona argumentus kaut ko mainīt savā dzīvē, un es tos pieņēmu. Pirmais un galvenais, protams, privātā dzīve.

    Otrs – mūsdienās ir grūti izbraukāt maršrutu Rīga–Liepāja. Tie ir ievērojami izdevumi. Viens brauciens turp un atpakaļ izmaksā ap 80 eiro. Trešais – Egons saņēmis konkrētu režisora Elmāra Seņkova uzaicinājumu nākt strādāt uz Nacionālo teātri. Un viņš tam piekrita.»

    «Doma aicināt Egonu Dombrovski pievienoties mūsu teātra trupai ar Elmāru Seņkovu radās kādā sarunā. Egons ir augstas klases mākslinieks, un mums teātrī ir nepieciešams šāda vecuma un kalibra aktieris. Arī pats Egons jau šur tur bija pametis domu, ka varētu kādreiz kaut ko pamainīt. Mūsu dzirdīgās ausis to sadzirdēja,» stāsta Latvijas Nacionālā teātra direktors Jānis Vimba. «Egons Dombrovskis mums ir liels ieguvums. Ceram, ka viņš ienesīs kādu jaunu krāsu teātrī.»

    Vairāk lasiet žurnālā «Privātā Dzīve»!

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē