• Jaunais vasaras hits — neglīto sandaļu bums!

    Slavenības
    Anastasija Kuzminova
    24. jūlijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Šo pavasari daudzi aizvadīja mājas režīmā – bez liekas pucēšanās. Tādēļ vasaras modē ērtums kļuvis par galveno nosacījumu, un to iemieso šobrīd aktuālās sandales, kuras modes pasaulē tiek dēvētas arī par neglītām. Toties – tik iekārojamām!

    Inga Šaboviča, apavu zīmola SAZ dizainere:

    «Jau vairākus gadus modē ir pagājušā gadsimta 90. gadu stila elementi. Arī ugly shoes – neglītie apavi. Neglītajām tēta botām seko komfortablās sandales, kuras zibenīgi pārņēma ielu modi un Instagram, kļūstot par vienu no karstākajām modes tendencēm. Vai neglīts var būt pievilcīgs? Jā! Tā ir neglītuma estētika, rotaļa ap skaistuma standartiem, kas ieslēgti stereotipu važās.

    Piemēram, modes dizainere Mjuča Prada jau kopš 90. gadiem ironizē par skaistumu un apspēlē neglītumu. Viņa ir pārliecināta – sievietes skaistums nav atkarīgs no stereotipisku standartu ievērošanas. 

    Daudzi modes dizaineri tagad aizrāvušies ar konceptu – praktiskums pāri skaistajam. Viņi uzskata, ka skaistums ir garlaicīgs. Zināmā mērā tas ir protests pret snobismu. Šos apavus pērk un nēsā, jo tie ir ērti, praktiski un mīļi, un pat nostalģiski. Tie šķiet tik pazīstami, jo nāk no deviņdesmitajiem, bet ir jaunā un visnotaļ baudāmā veidolā.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē