• Vienu no vecākajām konjaka pudelēm pasaulē izsola par 132 tūkstošiem eiro

    Izklaide
    Santa.lv
    Santa.lv
    29. maijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Maison Gautier 1762
    Foto: Sotheby's
    Maison Gautier 1762
    Sotheby’s izsolē par 118 580 britu mārciņām (132 154 eiro) pārdota viena no vecākajām konjaka pudelēm pasaulē, vēsta izsoļu nams.

    1762. gada ražas Gautier nama konjaks tiek uzskatīts par vienu no retākajiem pasaulē, palikušas ir tikai trīs pudeles šā dzēriena. Lielākā no pudelēm, saukta par grand frere jeb lielo brāli, kas tika pārdota šajā izsolē, jau paaudzēs piederēja vienai ģimenei.

    Petit frere jeb mazais brālis 2014. gadā tika pārdots izsolē Ņujorkā, bet petite soeur jeb mazā māsa atrodas konjaka nama Gautier muzejā Konjakā.

    “1762. gada Gautier ir viens no pazīstamākajiem un kolekcionāru novērtētākajiem konjakiem. Šī pudele ir ne tikai pirms-phylloxera laika paraugs un Gautier nama agrīnā darba perioda piemērs ar konjaka izturēšanu mucās, un tā ir pieredzējusi pat Franču revolūciju,” norāda Sotheby’s dzērienu eksperts Džonijs Fovls.

    Izolē pārdotās pudeles stāstu ģimene piekritusi atklāt – 19. gadsimtā tās vecvecvecāki adoptēja bāreni vārdā Alfonss, kurš vēlāk devās strādāt uz Konjaku. Pēc 10 gadiem Alfonss atgriezās ģimenē ar pilnu ceļojuma somu konjaka pudelēm, kas varētu būt viņam iedotas kā daļa algas, un starp tam bija trīs Maison Gautier. Iespējams, ka viņa atgriešanās saistīta ar vīnogu laputs jeb phylloxera krīzi Eiropā, kas iznīcināja lielāko daļu vīna dārzu un noveda pie industrijas sabrukuma.

    Vēlāk Alfonss devās uz Pirmo pasaules karu un neatgriezās.

    Gautier konjaka nams dibināts 1755. gadā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē