• Interesanti notikumi šajā nedēļas nogalē (31.01 – 02.02)

    Slavenības
    Privātā dzīve
    Privātā dzīve
    31. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No publicitātes materiāliem
    Kur doties un ko darīt šajā nedēļas nogalē? Kultūras un izklaides notikumu apskats.

    Ziedoņa un Kantānes mīlasstāsts

    1. februārī plkst. 16 Rīgas Latviešu biedrības namā būs mīlas dziesmu koncerts Ar tevi es lasīju kastaņus.

    Koncerts veltīts izcilā latviešu dzejnieka Imanta Ziedoņa un viņa dzīvesbiedres teātra un kino aktrises Ausmas Kantānes-Ziedones mīlasstāstam.

    Programmā komponistu Imanta Kalniņa, Raimonda Paula, Romualda Kalsona, Pētera Vaska, Jura Pavītola, Ulda Stabulnieka, Gunāra Freidenfelda, Valtera Kaminska, Artura Maskata, Ārija Šķepasta, Ainara Virgas, Renāra Kaupera, Kārļa Lāča, Ērika Ešenvalda, Andra Kontauta kompozīcijas un Imanta Ziedoņa dzeja. Koncertā piedalīsies aktieri Ilze Ķuzule-Skrastiņa un Artūrs Skrastiņš, Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra jauktais koris INTIS un Rīgas Latviešu biedrības jauktais koris Austrums.

    Mitrohina dāvana ģitārmūzikas faniem

    31. janvārī plkst. 19 VEF Kultūras pilī virtuozais ģitārists Vjačeslavs Mitrohins uzstāsies ar programmu Ceļš uz mājām.

    Arī mūziķis Vjačeslavs Mitrohins dzimšanas dienu svinēs uz skatuves. Viņš prezentēs savu jaunāko kompaktdisku un koncertprogrammu Ceļš uz mājām. Moderna mūzika, latviešu teksti par aktuālām tēmām un, protams, neatkārtojamā ģitārspēles maniere – tas viss būs šajā koncertā. Mitrohins ir ne tikai lielisks izpildītājs, bet arī komponists. Viņš sacerējis ap simt kompozīciju un aranžējumu vairāk nekā tūkstoš dziesmām. Viņa jaunajā albumā apvienotas gan jaunas kompozīcijas, gan pagājušajā gadsimtā sacerēta mūzika, kas līdz šim nebija publicēta.

    Vakarēšana ar Virkavu un Neimani

    31. janvārī plkst. 19 VEF Kultūras pils Kamerzālē tiks uzsākts jauns pasākumu cikls nobriedušām personībām.

    Pirmā tikšanās būs ar aktieriem Zigurdu Neimani un Guntu Virkavu – koncertizrāde, kurā būs gan jautrība, gan dejas. Aktieri, kas daudzus gadus saspēlējušies uz Latvijas Nacionālā teātra skatuves, piedāvās neaizmirstamu vakaru. Pasākuma laikā būs arī kafija un darbosies bārs.

    Rīga sešdesmitajos

    No 29. janvāra Latvijas Arhitektūras muzejā Rīgā skatāma fotoizstāde Sešdesmitie gadi: skats uz pilsētu

    Eksponētās fotogrāfijas ataino pagājušā gadsimta 60. gadu raksturīgās iezīmes – pēckara modernismu arhitektūrā, jaunos rajonus ar to skaidro ģeometriju. Tas ir arī sava laika skats uz vecpilsētu, kas izpaužas specifiskā kompozīcijā, proporcijās un detaļās. Izstādē skatāmi četru autoru – Vladimira Gaiļa, Gunāra Bindes, Laimoņa Stīpnieka un Māras Brašmanes – darbi.

    Kino no 31. janvāra

    • Dokumentālā filma Oda

    Galvenais dokumentālā stāsta varonis, kuru atveido Pauls Iklāvs, atspoguļo notikumus, ar kuriem jāsaskaras slēpotājiem piedzīvojumu meklējumos, pārvarot sabiedrībā noteiktās robežas un stereotipus. Edvarda Lansmaņa un Ernesta Cerbuļa režisētā filma ir savdabīgs žanru sajaukums, kas ļauj saplūst realitātes un fantastikas robežām.

    • Šausmu filma Aukle

    Keita tiek nolīgta darbā par aukli diviem bāreņiem. Bez vecākiem palikušie bērni dzīvo nomaļā lauku apvidū lielā dzimtas mājā kopā ar guvernanti. Jaunajai auklei bērni šķiet nedaudz savādi. Pamazām atklājas, ka arī senajai mājai ir savi šausminošie noslēpumi. Drīz vien Keitas nemiers pārvēršas šausmās, jo viņa saprot – gan māja, gan bērni nav tik nevainīgi, kā sākumā tas šķita.

    • Asa sižeta filma Džentlmeņi

    Apsviedīgs britu narkobarons izveidojis iespaidīgu biznesa impēriju. Kad sāk klīst runas, ka tā tiek pārdota Oklahomas miljardieriem, cīņā par nelegālo uzņēmumu iesaistās arī citi džentlmeņi. Tiek izstrādātas viltīgas un bīstamas shēmas.

    TV šonedēļ

    Drāma Satikšanās uz piena ceļa.  Piektdiena, 31. janvāris, LTV7, plkst. 22:00, (Serbija, 2017).

    Režisors Emirs Kusturica. Lomās: Emirs Kusturica, Monika Beluči un citi.

    Ir pavasaris kara laikā. Ik dienu piena pārdevējs ložu krustugunīs šķērso frontes līniju, lai kareivjiem nogādātu savu preci. Tā kā viņš ir iemantojis turību ar savu rūpalu un viņu mīl ciema daiļava, piena pārdevēju gaida mierpilna nākotne. Negaidīti uzrodas noslēpumaina itāļu sieviete, kura sagriež vīra dzīvi kājām gaisā. Tā sākas kaislīgs stāsts par aizliegto mīlu, kas abus ierauj bīstamu notikumu virpulī.

    Drāma Tikai drosmīgie. Svētdiena, 2. februāris, LTV1, plkst. 23:20, (ASV, 2017).

    Režisors Džozefs Kosinskis. Lomās: Džefs Bridžess, Džošs Brolins un citi.

    Uz patiesiem notikumiem balstīts stāsts par ugunsdzēsējiem, kas ar savu varonību un spēju upurēties kļūst par vienu labākajām vienībām ASV. Viņi stājas pretī ugunij, sargājot citu cilvēku dzīvību, mājas un visu, kas tiem dārgs. Viņi ir kā brāļi, un tam ir īpaša nozīme 2013. gada vasarā. Arizonas štatā plosās postoši ugunsgrēki, un grupa glābēju dodas pretī liesmām, lai tās novērstu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē