• Ieva Bondare par vīra iekļūšanu tiesvedībā: Drīz laikam arī ziņu raidījumus neskatīšos. Tas viss sāpina

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    10. jūnijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: KASPARS KRAFTS (F64)
    Ģimeniskā atmosfērā politiķa Mārtiņa Bondara sieva pirms divām nedēļām atklāja savu jaunāko gleznu izstādi Ubuntu, kas nozīmē cilvēcību un līdzjūtību. Šīs vērtības māksliniecei esot svarīgas arī viņas vairāk nekā 30 gadus ilgajā kopdzīvē, kuru aptumšo Bondara iekļūšana tiesvedībā par 15 miljoniem eiro.

    Pērn Ieva Bondare apceļoja Dienvidāfriku, un tur gūtos iespaidus atainojusi galerijā Putti skatāmajā izstādē. Tās atklāšanā kopā ar mākslinieci šajā dienā bija visa viņas ģimene – vīrs politiķis Mārtiņš Bondars un abu bērni Daniels, Džūlija un Jasmīna. Vīrs ar dēlu Danielu uzņēmās viesmīļu lomu – cienāja izstādes viesus ar vīnu un sieru, bet meitas fotografēja pasākumu.

    Dienvidāfrikā māksliniece ciemojusies pie dēla Daniela un vedeklas Paulas, kura studēja Keiptaunā. Tur Ieva pamanīja, ka Dienvidāfrikas iedzīvotāji vai ik teikumā lieto vārdu ubuntu. Tas esot princips, pēc kura Āfrikā tiecas dzīvot – līdzjūtība un cilvēcība.

    «Domāju, ka ubuntu ir ļoti svarīgs arī ģimenē. Cilvēki ar gadiem kļūst līdzīgi ne tikai uzskatos, bet, vismaz mūsu attiecībās ar Mārtiņu ir tā, ka sarunājamies bez vārdiem. Lielākās vērtības ir cieņa un respekts vienam pret otru. Katram ir savs aicinājums, savs uzdevums dzīvē, un viens otru spējam atbalstīt arī sarežģītos brīžos. Un šādiem mirkļiem jābūt, lai novērtētu labos,» PDz teic Ieva.

    Šis laiks ir kārtējais pārbaudījums Bondaru ģimenei.

    Mārtiņam Bondaram un vēl sešiem likvidējamās Latvijas Krājbankas valdes pārstāvjiem tiesa piespriedusi atmaksāt vairāk nekā 15 miljonus eiro, jo viņi bez saimnieciska pamatojuma izsnieguši aizdevumus vairākiem ofšoros reģistrētiem uzņēmumiem. Tiesas lēmums licis apšaubīt arī viņa piemērotību Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāja amatam.

    Arī Bondara finansiālā situācija šobrīd nav spoža, jo viņa vairākus tūkstošus lielais atalgojums tiek novirzīts miljonu parāda dzēšanai, bet pašam paliek vien minimālā alga.

    Tas gan netraucē svinēt svētkus – godam atzīmēt Ievas izstādes atklāšanu. «Manus darbus labi pērk. Izstādes vajadzībām visu palīdzēja sarūpēt draugi,» teic gleznotāja. «Kad precējāmies, viens otram solījām būt kopā priekos un bēdās. Ja politika ir viņa aicinājums, un Mārtiņš dara to, ko ir mācījies, kas viņu patiesi interesē, tad es mēģinu atrast veidu, kā atbalstīt vīru tāpat, kā viņš vienmēr atbalsta mani. Lieki neko neprašņāju un, ja nepieciešams, paklusēju. Visu šo laiku Mārtiņš nekad darbu un ar to saistītas problēmas nav nesis uz mājām. Tā viņš cenšas mani pasargāt.

    Arī es pati cenšos nelasīt rakstus un komentārus par šo tēmu. Drīz laikam arī ziņu raidījumus neskatīšos. Tas viss sāpina.

    Turklāt man ir sajūta, ka tā nepatiesība žņaudz mani nost. Tikai mēs paši vislabāk zinām, kāda ir patiesība. Netaisnība ir graujoša. Nekad nevienam neesmu vēlējusi ļaunu, ticu labajam, un nu jau arī karmai. Tie, kas dara sliktu, tie paši sev uzņemas tādu grēku, ko es nekad nedarītu. Ticu vīram, nevis kaut kādiem nelabvēļiem, personām, kuru galvenais uzdevums ir vairot negatīvo. Tiekos ar draugiem un labiem cilvēkiem, kas mani iedvesmo un stiprina, nevis ļauju sevi salauzt negācijām,» saka Ieva.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē