• Iegulda 150 000 eiro un slaveno Nautilus naktsklubu pārvērš par šausmeni

    Slavenības
    Anastasija Kuzminova
    24. jūlijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: ĢIRTS OZOLIŅŠ (F64)
    Vietā, kur 21. gadsimta sākumā bija populārais naktsklubs Nautilus, tagad mājo baisais ļaundaris Gredijs Krīgers, dejojošais klauns Penīvaizs un citi šausmu filmu varoņi.

    «Šeit ir kaut kas starp vaska leļļu izstādi un izlaušanās spēļu šausmu istabām. Perfekta vieta tiem, kam patīk baidīties un bildēties, jo te var sastapt šausmu filmu tēlus. Te uzburta fantāzijas pasaule, tādēļ arī šāds nosaukums,» PDz stāsta jaunās galerijas īpašnieks Mārtiņš Brezauckis, kurš izveidojis arī populāro izklaides parku Avārijas brigāde Lēdmanes pagastā.

    Bijušā naktskluba 600 kvadrātmetros iekārtotas trīs ekspozīcijas – pirmajā stāvā no stikla vitrīnām raugās latviešu pasaku tēli, otrajā stāvā mājo populāro šausmeņu personāži, bet trešajā sastopami dažādu tautu mitoloģiskie tēli. Trauslās un spocīgās lelles ir populārās Preiļu mākslinieces Vladlenas (īstajā vārdā Jeļenas Mihailovas) meistardarbi. 2015. gadā, viesojoties viņas Leļļu karaļvalstī, Mārtiņš iededzies par šo ideju – izveidot galeriju arī Rīgā.

    Sākumā viņš šim mērķim noskatīja kādreizējā naktskluba Essential telpas, bet viņu apsteidza cits īrnieks.

    «Kad ienācu bijušajā Nautilus, man uzreiz bija skaidrs – tā būs īstā vieta! Ideāla, lai varētu izvietot ekspozīciju un piesaistīt Vecrīgas tūristus,» atklāj viņš. Šķita, ka tālāk viss ies gludi, taču tad sekoja neparedzamais. «Atvērāmies 13. martā, un 16. martā jau bijām ciet – aizgājām dīkstāvē,» stāsta uzņēmējs. Arī tagad, beidzoties ārkārtējai situācijai, neiet gluži tā, kā bija cerēts. Tikai pamazām sarodas ārvalstu viesi, bet skolēnu grupas gaidāmas tikai rudenī.

    Fantasy galerijas izveidē ir ieguldīti 150 tūkstoš eiro. «Likām lietā četros gados sapelnīto. Protams, šajā laikā tas izklausās riskanti,» nopūšas Mārtiņš. Liela daļa naudas atvēlēta pasaku tēlu un mošķu iegādei. «Vienas lelles cena atkarībā no izmēra ir no divarpus līdz pieciem tūkstošiem eiro.  Vladlenai spoku tēli ir tuvi, un viņa varēja brīvi izpausties. Darbi sanāca ļoti iespaidīgi,» priecājas viņš. Galerijā jau ir vairāk nekā 60 tēlu, un klāt nāks jauni.

    Mārtiņš cer, ka jau drīz te ieplūdīs arvien vairāk viesu, jo šausmu elementi pievelk daudzus visā pasaulē. Piedzīvot ko tādu esot līdzīgi kā braukt amerikāņu kalniņos.

    «It kā ir bail, bet vienlaikus zini, ka nekas slikts nenotiks. Arī šeit ir līdzīgi – gribas pieiet, pataustīt šausmu tēlus, un mēs to arī ļaujam,» teic viņš. Apmeklētājas sievietes gan pirms tam nereti interesējoties – vai viņas šeit kāds baidīs un negaidīti lēks laukā no kāda tumša stūra. «Daudzus tas atgrūž, un mēs to nevēlamies. Vīriešiem gan patīk ekstrēmākas izklaides. Šī vieta vēl ir kaut kas jauns, un ne visi zina, ko var sagaidīt.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē