• Hakeri nozog uzņēmējas Santas Pīlēnas Instagram kontu

    Slavenības
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    23. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Četru bērnu māmiņa uzņēmēja Santa Pīlēna kļuvusi par kibernoziedznieku upuri – krāpnieki uzlauzuši viņas Instagram kontu, un viņa tam zaudējusi pieeju.

    Santa zaudējusi 23,6 tūkstošus sekotāju, tas Latvijas mērogam ir diezgan liels skaitlis, un, visticamāk, šie sekotāji jau pārdoti tālāk. Uzņēmējai hakeri esot prasījuši konkrētu naudas summu par konta atgūšanu, tomēr viņa atteikusies no šī darījuma un izveidojusi Instagram kontu sev jaunu.

    Sarunā ar PDz Santa, kura jau kādu laiku ar ģimeni pārcēlusies uz dzīvi Austrijā, atzīst, ka šāds notikums bijis, tomēr sīkāk to komentēt atteicās. «Es tiešām nevēlos šo jautājumu apspriest. Šis gadījums māca lietām nepieķerties, jo globāli – tas ir sīkums,» norāda Santa.

    Sabiedrisko attiecību tīkla Golin digitālās daļas vadītājs Raimonds Grasmanis uzsver, ka Instagram kontu zādzības kļūst aizvien par aktuālāku tematu. «Tas notiek. Ne tikai pie mums Latvijā, bet arī visā pasaulē. Protams, šis ir sāpīgs temats ne tikai slavenībām ar lielu sekotāju skaitu, bet arī jebkuram citam Instagram lietotājam,» teic viņš.

    Runājot par Santas Pīlēnas konta zaudējumu, viņš norāda, ka cilvēks, kuram ir 23 tūkstoši sekotāju, Latvijas tirgū skaitās makro līmeņa influenceris un uzaudzēt šāda lieluma kontu noteikti nav nedz nedēļas, nedz mēneša jautājums. «Gadiem ilgi jārada patiešām interesants, kvalitatīvs, jēgpilns un reizē aizraujošs saturs.

    Šāda konta zādzība, protams, ir liels zaudējums – sevišķi tiem satura radītājiem, kas ar Instagram kontu iestājas par kādu sociālu misiju vai pelna ar to naudu,» norāda Grasmanis. Digitālās vides speciālists uzskata, ka Santai būs grūti atgūt tik lielu sekotāju skaitu. «Tas būs smags un laikietilpīgs izaicinājums,» uzskata Grasmanis.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē