• Ģirģena padomniece pošas uz Oksfordu

    Slavenības
    Anastasija Kuzminova
    16. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    Sākumā viņa bija toreizējā ekonomikas ministra Ralfa Nemiro padomniece, tad – iekšlietu ministra Sanda Ģirģena labā roka. Tagad jauniete gatava pamest galvu reibinošo karjeru, lai piepildītu skolas dienu sapni.

    «Šī bija patiesi neaizmirstama pieredze. Noteikti no Lielbritānijas sekošu līdzi tam, kā mana mīļā komanda realizē iecerēto iekšlietu nozares un cilvēku labā,» savā pēdējā darba dienā Iekšlietu ministrijā pauda Jonīte. PDz Sanda Ģirģena padomniece atklāja, ka dosies uz prestižo Oksfordas Universitāti, lai maģistrantūrā studētu diplomātiju.

    «Divus gadus nostrādāju valsts pārvaldē, un šķita, ka ir pienācis īstais laiks maģistres studijām. Vēlos papildināt zināšanas, gūt jaunu pieredzi, lai vēl vairāk spētu dot Latvijai,» sacīja Beata.

    Oksfordas Universitātes mājaslapā minēts, ka mācību maksa diplomātijas maģistrantūrā ir nepilni 30 tūkstoši eiro. Vaicāta, vai to segs no savas kabatas vai arī ieguvusi kādu stipendiju, Jonīte no atbildes izvairījās.

    Studēt šajā prestižajā universitātē bijis viens no jaunās sievietes kvēlākajiem sapņiem jau pusaudzes gados. Oksfordā viņa pirmo reizi viesojusies 13 gadu vecumā, un sapratusi – noteikti vēlēsies tur reiz atgriezties. Lai nostiprinātu šo apņemšanos, Beāta toreiz iegādājās džemperi ar sapņu universitātes logo. «Uzreiz iemīlēju šo pilsētu un izvirzīju sev mērķi reiz tur mācīties. Pirmo reizi Oksfordā pieteicos bakalaura studijām 2014. gadā, taču mans pieteikums tika noraidīts.

    Biju sagrauta un stundām ilgi raudāju šajā pašā džemperī.

    Sešus gadus vēlāk jau ar bakalaura grādu, kas iegūts Dāremas Universitātē, un savu unikālo darba pieredzi pieteicos studijām vēlreiz – šoreiz maģistrantūrā. Beidzot es varu uzvilkt šo džemperi – nu jau krietni novalkātu – ar lepnumu un smaidu, jo rokās turu apstiprinājuma vēstuli,» pastāstīja Jonīte.

    Mācības sāksies oktobrī, un pagaidām tiek plānots, ka arī pandēmijas laikā studijas noritēs klātienē. «Būšu pilna laika studente Oksfordas Universitātē. Mana stāsta morāle – nekad nepieņem, ka ir atbilde, un pienācīgi rūpējies par saviem džemperiem,» saņemot apstiprinājuma vēstuli, secināja Beata.  

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē