• «Gāzes vīru» Savicki pēc kara sākuma visi aicina pamest Latviju. Bet viņš ietiepies un nebrauc!

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    9. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Juris Savickis ar sievu Jūliju.
    Foto: F64
    Juris Savickis ar sievu Jūliju.
    Latvijas Tenisa savienības prezidents un SIA «Itera Latvija» vadītājs Juris Savickis žurnālam «Privātā Dzīve» atklājis, ka pirmo aicinājumu braukt prom no Latvijas saņēmis jau dienā, kad Krievijas prezidents Vladimirs Putins nāca klajā ar savu paziņojumu par militāru operāciju Ukrainā.

    Savickis žurnālā «Privātā Dzīve» stāsta – ja notiktu ļaunākais, viņš pats nekādā gadījumā nepamestu Latviju.

    «Taču vienu gan varu pateikt – biju ļoti aizkustināts, jo, sākoties karam, sapratu, kas ir īsti draugi. Tieši 24. februārī man zvanīja draugi no Horvātijas un teica: «Ņem savu ģimeni, brauc pie mums! Viņi ir nobijušies par mūsu drošību, un šī attieksme bija tik aizkustinoša, ka man pat asaras saskrēja acīs.

    Pēc neilga laika zvanīja arī citi draugi no Šveices un teica – brauc šurp ar visiem suņiem, kaķiem un zirgu! Es pats tik ļoti nebaidos par nākotni, kā mani draugi baidās par mani. Es viņus mierināju, ka karš līdz mums nav atnācis un nevar atnākt,» tā Savickis.

    Juris Savickis ar sievu pagājušajā nedēļā apmeklēja tuva paziņas Starptautiskās Romu apvienības prezidenta Normunda Rudēviča meitas Ornellas izstādes atklāšanu «Digital Art House». Viņi jauki pavadīja vakaru kopā ar Rudēviču ģimeni – gan mākslu baudīja, gan ansambļa «Ame Roma» koncertu noklausījās.

    Izstādē skatāmas krāsām bagātas gleznas ar dejojošām romu meitenēm, zirgiem, Venēciju, ziediem un dažādiem romu tautai nozīmīgiem sižetiem. Pēc izstādes atklāšanas tika izsolīta arī Ornellas glezna «Pirms vētras». Tās sākuma cena bija 500 eiro, bet Savickim mākslas darbs iepaticies tik ļoti, ka par gleznu solījis 1000 eiro. Uzņēmēju uzrunājis arī tas, ka iegūtos līdzekļus māksliniece ziedos Ukrainas bērniem, kas palikuši bez vecākiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē