• Frāzes, kas pārsteidza – gada spārnotāko izteikumu tops

    Slavenības
    Anastasija Kuzminova
    Marta Kalniņa
    14. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Pagājušajā gadā amatpersonas un sabiedrībā zināmi ļaudis nepaguruši uzjautrināja, kā arī satrieca ar savām kolorītajām frāzēm, kas nu jau pārtapušas folklorā un tiek drukātas gan uz krekliņiem, gan cepurītēm un pat maskām.

    • Egils Levits: «Tie cilvēki, kuri ir nomiruši no Covid-19… Tiem, protams, šie Ziemassvētki nebūs.»

    Kad runā prezidents!?

    Valsts prezidents Egils Levits LTV1 raidījumā Šodienas jautājums, komentēja Covid-19 izplatību valstī. Viņa izteiktā frāze izpelnījās kā ārvalstu mediju, tā sabiedrības ievērību – pat tiek veidoti saraksti ar līdzvērtīgām frāzēm saistībā ar visu par un ap vīrusu notiekošo. Piemēram, «vaļā būs tie veikali, kas nebūs ciet».

    • Krišjānis Kariņš: «Draugi, nav labi!»
    • «Krāsojam olas. Rādām viens otram savas olas. Izdomājam kreatīvi un radoši, kā mēs varam sasisties arī attālināti.»

    Jau drukā uz maskām

    Ministru prezidents Krišjānis Kariņš kā sāka uz Lieldienām izpausties, tā nerimās līdz pat gadumijai. Viņa frāze Lieldienu aicinājumā par olām izsmieties lika gan mazam, gan lielam, tika veidoti arī neskaitāmi mīmi. Kariņa uzdošanos par draugu gan sabiedrība novērtēja kā izgāšanos, jo tika cerēts, ka premjers smagā brīdī, pēkšņi piesakot televīzijā ārkārtas uzrunu tautai, tomēr piedāvās kādu risinājumu Covid-19 krīzes risināšanai, ne tikai atkārtos sen zināmas patiesības.

    • Mārtiņš Brauns: «P..sies d..rst!»

    Īsā, latviskā reakcija

    Komponists un AKKA/LAA padomes loceklis Mārtiņš Brauns 28. aprīlī, kad kultūras jomas darbiniekiem visa darbība bija apgriezta, piedāvāja risinājumu, kā risināt problēmas – autoru stipendijas. Grupas Dzeltenie pastnieki līderis Ingus Baušķenieks pavaicāja, no kurienes stipendiju fondā uzradīsies nauda, vai tik ne no nodokļu maksātāju naudas, no kuras tiek finansēts jau Valsts kultūrkapitāla fonds. Brauns atbildēja ar diviem rupjiem vārdiem. Pēcāk viņš gan pateikto nožēloja: «Man žēl, ka tik steidzīgi, īsi, kodolīgi un latviski noreaģēju. Īsi, jo nebija nekādas vēlēšanās pierādīt, ka neesmu kamielis vai analizēt situāciju. Esmu lietojis neglītus vārdus. Šāda leksika vairāk atbilst krogus muzikanta periodam.»

    • Aleksis Daume: «Viņu (Grētu Tūnbergu) vajadzētu nospārdīt!»

    Padzen no darba

    Mācītājs Aleksis Daume, kurš tolaik vadīja TV raidījumu Saknes debesīs, raidījumā Tuvāk sev ar Annu Rozīti komentēja vides aktīvistes Grētas Tūnbergas paveikto. Daume pauda, ka nav sajūsmā par pusaudzi un viņas viedokli, tādēļ ar jaunieti vajadzētu izrēķināties. LTV un Saknes debesīs producenti reaģēja ātri un uzteica mācītājam darbu. Daume atvainojās, klāstot, ka neesot domājis kurināt naidu vai kādu aizskart. «Šis negadījums raisa dziļas pārdomas manī un apņemšanos uzlabot valodas un domas kultūru,» tā mācītājs Daume.

    • Andrejs Mediņš: «Es paskatījos uz šiem nožēlojamiem, bezspēcīgiem, truliem vecākiem, kas neko nevarēja izdarīt savā mazā padsmit gadu vecā pirdiena priekšā.»

    Mācītāja skarbā valodiņa

    Pagājušajā gadā notikumu epicentrā nonāca Bruknas muiža un tās virsvadonis Kalna svētību kopienas līderis Andrejs Mediņš. Mācītājam pārmet nepilngadīgo paverdzināšanu un badināšanu. Mediņš, reaģējot uz pārmetumiem, speciāli sasauca preses konferenci, kurā ar izteikumiem neskopojās.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē