• FOTO: Politiķe Inese Andersone par 120 000 eiro nopirkusi muižu

    Slavenības
    Anastasija Kuzminova
    10. jūnijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NO PRIVATĀ ARHĪVA, FACEBOOK
    Politiķe un kaislīga vides aktīviste Inese Andersone kļuvusi par muižnieci un plāno seno Ķimales muižu Kuldīgas pusē pārvērst par svinību vietu un viesnīcu.

    Andersones ģimene brīvajā laikā apbraukājusi vairākas Latvijas muižas, un tad arī politiķei radusies ideja par muižas iegādi. Viņa internetā apskatījusi vairākus variantus, un Inesi ieinteresējusi 1 600 kvadrātmetrus plašā Ķimales muiža, kurai apkārt ir piecus hektārus liels parks. Pirmie ieraksti par šo muižu arhīvā datēti ar 1624. gadu, un līdz 2010. gadam tur bijusi Padures sākumskola. Vēlāk ēka nonāca privātpersonas īpašumā.

    «Iepriekš par šo vietu pat nebiju dzirdējusi. Apskatījāmies, ka tā ir tuvu Kuldīgai, kura mums ir ļoti mīļa. Arī cena – 120 tūkstoši eiro – bija laba,» PDz stāsta Inese.

    «Nolēmām doties apskatīt, jo skaistā ēka bildēs mūs uzrunāja. Apspriedos ar vīru par to, ko nozīmētu tur saimniekot, vai esam tam gatavi, un nolēmām – jāriskē! Pašu sapelnīto naudu investējām muižā. Darbs, kas ir jāiegulda, arī ir paceļams. Naudas ziņā – miljoni tie nav, bet 200–300 tūkstoši eiro būs vajadzīgi,» spriež Andersone.

    Šis nav pirmais politiķes ģimenes ieguldījums nekustamajā īpašumā. Viņas vīram Kimam Rīgā pieder vairāki īres objekti. «Viņš ir praktiskas dabas cilvēks, mācījies galdniecību. Es vairāk atbildu par organizatoriskām lietām. Kopā esam komanda,» smaidot saka Inese.

    Viņa atklāj, ka Ķimales muižu plāno pakāpeniski izveidot par vietu dažādām svinībām. Būšot zāle 60 cilvēkiem, un viesnīca ar 20 numuriņiem. «Izremontējot vien pirmo stāvu, jau varēsim uzņemt kāziniekus. Piecos gados ceram savas idejas šeit realizēt trijos stāvos, arī pagrabu var izmantot,» plāno Inese.

    «Ēka ir salīdzinoši labā stāvoklī. Grausts tas nav,» secina viņa. Plānoto remontdarbu saraksta augšgalā ir jumta caurumu aizlāpīšana un vērienīgi iekšdarbi. «Ir darbi, kuriem piesaistīsim meistarus no muižas apkārtnes. Ir arī tādi, kas pašu spēkiem paveicami,» spriež Inese.

    Muižā jau ir notikušas dažas talkas un būs vēl. Uz tām aicinot politiķe sola – būs daba, darbs un arī maza ballīte. «Jau tagad mums ir prieks par katru muižā paveikto darbu. Arī Kuldīgas pašvaldībā jau pieteicu darbavietas – pie mums vasarā varēs strādāt jaunieši,» gandarīta ir viņa.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē