• FOTO: Māmiņu klubs vadītāja Rūta Dvinska uzceļ stilīgu māju vistām

    Slavenības
    Anastasija Kuzminova
    29. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    TV raidījuma Māmiņu klubs Rūta Dvinska vadītāja savas mājas pagalmā izbūvējusi vistu kūti. Tajā netrūkst ziedu, un ir pat Rūtas meistarstiķis – aizkari klukstīšu komfortam.

    Rūta Dvinska uzsver, ka vistu kūti mājas pagalmā tieši šobrīd būvējusi ne jau tāpēc, lai cīnītos ar koronavīrusa radīto krīzi un taupītu naudu. «Esošie apstākļi maina domāšanu. Ja māja vistām būtu izdzīvošanai, mēs netaisītu tādu pili ar aizkariem.

    Paies laiks, līdz vistas to atpelnīs!

    Negribējām sasist četrus dēļus kopā un šķūnī sagrūst vistas. Vēlējāmies tā, lai ir feini! Tas ir vaļasprieks, forši, ka tas nesīs augļus,» viņa prāto.

    Lauku dzīve Rūtai nav jaunums – bērnībā viņas ģimenes mājas pagalmā bija zemeņu dobes un kartupeļu vagas. Turētas arī vistas, bet pagājušā gadsimta 90. gadu vidū saimniekošana viņai zaudēja aktualitāti. Nu Dvinski ne tikai pagalmā izbūvējuši vistu kūti, bet arī plāno ierīkot lielāku siltumnīcu dārzeņu audzēšanai.

    «Smejamies, ka nākamais solis būs govs turēšana, jo patērējam samērā daudz piena,» teic Rūta.

    Vistu māju viņa uzbūvējusi kopā ar tēvu, un tās celtniecība izmaksājusi aptuveni 130 eiro. Lielākā daļa nepieciešamo materiālu gadu gaitā bija sakrājušies turpat mājās. «Tētis ideju noskatīja vietnē Pinterest, uztaisīja projektu, pielāgoja mūsu vajadzībām. Viss tapa četrās piecās dienās,» priecājas jauniete.

    «Man patīk, ja man rokās ir lāpsta, špaktele, āmurs, siets, kuru vajag pieskavot. Tas man riktīgi patīk!» teic Rūta, atzīstot, ka rokdarbi gan nav viņas jājamzirdziņš. Par godu vistām viņa gan paveikusi sev ko neraksturīgu – vistu dēšanas kastei uzmeistaroja aizkarus. «Kad māja bija uzcelta, nodomāju – ja jau viss ir tik smuki sanācis, uztaisīšu klukstēm aizkarus! Un bija vērts,» viņa secina.

    Aizvadītās Lieldienas Dvinsku ģimene vēl nesagaidīja ar vistām pagalmā, kaut arī tās audzētavā bija pasūtītas. Izrādās, dienu pirms noliktā datuma kāds audzētavā bija izpircis visas vistas. Tāpēc vistiņu pili pagaidām lepnā vientulībā apdzīvo vien gailis Kikeris. To Dvinski saņēma gluži vai kā mierinājuma balvu, jo kārotās piecas sešas klukstītes vēl esot ceļā. Viena četrus mēnešus veca balta, brūna vai melna dējējvista maksājot piecarpus eiro, bet dēt tās sāk, sasniedzot aptuveni pusgada vecumu. Cekulainās un pērļu vistiņas gan esot dārgāks prieks.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē