• Daiļslidotāja Angelina Kučvaļska: Mana dzīve ir kā amerikāņu kalniņi

    Slavenības
    Anastasija Kuzminova
    21. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: VLADISLAVS PROŠKINS, ROMĀNS KOKŠAROVS (F64)
    Decembrī viņa nosvinēja 21. dzimšanas dienu, bet jaunās daiļslidotājas dzīvē jau bijis tik daudz – gan skaistu uzvaru uz ledus, gan sāpīgu zaudējumu ārpus tā.

    Nākotnē pārņems ģimenes autoservisu

    Angelina jau 16 gadu vecumā nonāca Eiropas labāko daiļslidotāju desmitniekā. Decembrī Kučvaļska tika pie kārtējā Latvijas daiļslidošanas čempiones titula. Taču priekšā ir daudz lielāks mērķis – olimpiskās spēles Pekinā 2022. gadā, kurām viņa cer kvalificēties. «Visa mana dzīve griežas ap daiļslidošanu. Tā man ir pirmajā vietā, bet mācības – uzreiz pēc tam,» saka RISEBA uzņēmējdarbības 2. kursa studente Kučvaļska. «Dienā trenējos trīs četras stundas.

    Reizēm studiju dēļ ir grūti saplānot treniņu laikus, bet citādi – mācības mani ļoti disciplinē,» atzīst viņa.

    Angelina izvēlējusies apgūt uzņēmējdarbību, jo nākotnē pārņems ģimenes biznesu – mammas vadīto autoservisu. «Mamma nav gados jauna un pēdējā laikā ļoti nogurst,» teic sportiste. Šo rūpalu izveidoja Angelinas tētis, taču viņa vairs nav šajā saulē, un bizness palika uz ģimenes sieviešu pleciem. «Kaut arī kapsētas man nepatīk, brīžos, kad man ļoti pietrūkst tēta, es dodos pie viņa kapiņa kārtīgi izraudāties un izstāstīt, ar kādām grūtībām sastopos. Atlaižu visu, ko esmu turējusi sevī. Tā bija arī tad, kad guvu traumu olimpiādes laikā. Tētis ir cilvēks, kuru esmu jutusi un jūtu vēl aizvien,» saka jaunā sportiste, un viņas acīs sariešas asaras.

    Sacensībās īkšķi par Angelinu tur mamma. Viņa gan ievēro meitas lūgumu – daiļslidotājas priekšnesumus uz ledus klātienē neskatās. «Tālāk par ģērbtuvi viņa nedodas. Ja zinu, ka mamma skatīsies, nejutīšos brīvi. Draugi var skatīties, bet mammu satraukt un sāpināt negribas. Tā ir mierīgāk visiem,» skaidro sportiste.

    Tusiņu vietā treniņi

    Trīsarpus gadu vecumā vecāki Angelinu pirmo reizi aizveda uz daiļslidošanas nodarbību. «Sākumā slidoju veselības dēļ, vēlāk izveidojās ieradums. Tagad, kad man ir 21, es apzināti izvēlos sevi, tā sacīt, mocīt. Bet tās ir patīkamas mokas. Gribu atkal piedzīvot uzvaras garšu, to eiforiju, kad esmu pilnībā apmierināta ar savu priekšnesumu. Tādos brīžos parādās vēlme strādāt vēl un vēl. Arī no treniņiem gribu doties prom ar patīkamu nogurumu. Ja trenere ir apmierināta, tad tāda esmu arī es,» saka daiļslidotāja un piebilst – reizēm arī viņai gadās pacīnīties ar slinkumu.

    Sportiste neslēpj – pusaudžu gados hormona vētru iespaidā mēdza kašķēties ar treneri un pat vairākkārt apsvēra domu pamest sportu.

    «Līdz sapratu, ka neko citu šajā dzīvē īsti neprotu un tusēties pēc laika apniks. Tāpēc iet prom ar lielu blīkšķi negribas. Gribas, lai ir tā – skaisti,» spriež Angelina. Tāpēc viņa daudz strādā, lai pēc ilgākas pauzes atgrieztos uz ledus pārliecinoši un lieliskā formā. «Kad iegūšu to, ko vēlos, tad varēšu arī kārtīgi izklaidēties. Tie, kuri nesaprot manu dzīvesveidu un tāpēc ir novērsušies, nemaz nebija īsti draugi,» apjautusi Kučvaļska.

    Personīgā dzīve amerikāņu kalniņā

    Ambiciozās sportistes blīvajā dienaskārtībā atrodas vieta arī mīlas lietām. Beidzamajā laikā gan tajās neiet tik gludi, kā gribētos. Tāpēc tagad viņa nolēmusi paņemt pauzi attiecībās ar ASV dzīvojošo hokejistu Ēriku Žohovu.

    «Šobrīd manā privātajā dzīvē viss ir sarežģīti.»

    «Gluži kā amerikāņu kalniņos! Tagad vēlos saprast, ko īsti gribu. Ja man blakus būs mans īstais cilvēks, viņš sadzīvos ar visiem maniem tarakāniem,» spriež viņa. Sociālajos tīklos Angelina un Ēriks nolēmuši neafišēt, ka ir pāris. Jauniete uzskata – laime mīl klusumu, arī nelaimes nevajag nest uz āru.

    «Patlaban gribu vairāk koncentrēties uz treniņiem, tādēļ personīgā dzīve paliek novārtā. Taču man ir labi arī vienai. Nereti notikumi personīgajā dzīvē ir traucējuši treniņu procesā. Sev līdzi pa ledu vazāju visas tās drazas, tāpēc arī ar sportisko veikumu nebiju apmierināta,» atzīstas viņa. Sportiste teic – vēlas sasniegt profesionālos mērķus un būt harmonijā ar sevi, bet par laulību un bērniem domās vēlāk – pēc karjeras beigām.

    Talismani – zīmējumi uz ādas

    Angelinai ir trīs tetovējumi.  Daiļslidotāja atzīst – viņas trenerei Jekaterinai Platonovai un Latvijas Slidošanas asociācijas prezidentei Marikai Nugumanovai tie ne īpaši patīk. «Zinu, ka vietēja mēroga sacensībās par tetovējumu balles man nenoņems. Bet lielākās sacensībās varu tos aizlīmēt ar miesaskrāsas teipu,» saka Kučvaļska. Taču to viņa dara nelabprāt, jo novērojusi – tetovējumi darbojas kā talismani! «Pirmajās nopietnajās sacensībās es tos aizlīmēju, jo man palūdza, bet rezultāti toreiz nebija spīdoši. Nākamajās sacensībās nospļāvos par tetovējumu slēpšanu un ar savu rezultātu biju apmierināta. Iedomājos – varbūt šie zīmējumi man palīdz?» spriež Angelina.

    • Noskaņo cīņai

    Viens no tiem – spārnotais latīņu teiciens veni, vidi, vici – atnācu, ieraudzīju, uzvarēju. «Šie vārdi man palīdz iekšēji noskaņoties uzvarai,» skaidro Angelina.  «Tos uztetovēja pieredzējis meistars. Gribēju tetovējumu jau 16 gadu vecumā. Taču vajadzēja pagaidīt līdz pilngadībai, lai mammu vienkārši varētu nostādīt fakta priekšā,» viņa atceras.

    • Ģimene tuvāk sirdij

    Divi tetovējumi saistīti ar Angelinas ģimeni. Spārni un skaitlis 6 romiešu rakstībā ir sportistes un viņas tēva dzimšanas datums. «Spārni ir sargeņģeļa un brīvības simbols,» saka Angelina. Mīļajiem veltīti arī sirsniņas un uzraksts – mamma un tētis –, kas iekļauti bezgalības zīmē. «Ļoti mīlu savu ģimeni un bieži atceros savu aizsaulē aizgājušo tēti. Tādēļ nolēmu par labu šādam tetovējumam,» teic viņa.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē