• Dailes teātrī atgriežas dzīvība

    Slavenības
    Gita Vīksne
    6. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Dmitrijs Suļžics (F64)
    Lugas Ārsts pirmizrāde Dailes teātrī noslēdzās ar skatītāju ovācijām un atziņu – tieši pēc tāda teātra viņi bija ilgojušies. Pēc izrādes aktieri kopā ar savām otrajām pusītēm un ģimenēm pulcējās svinīgā kopā sanākšanā.

    Teātra skaistules draugs vairs neslēpjas

    Pēc izrādes savu draudzeni aktrisi Leldi Dreimani ar skūpstu apsveica viņas mīļotais vīrietis hokejists Ēriks Ozollapa. Tas, ka pēc attiecību iziršanas ar bijušo kolēģi Kasparu Zāli aktrises dzīvē parādījies cits, tapa zināms jau pavasarī. Toreiz Lelde nesteidzās atklāt viņa personību, bet nu pārītis vairs neslēpjas. Ēriks par redzēto uz skatuves bija sajūsmā.

    «Nepilnās trijās stundās apvienots tik daudz viedokļu, skatpunktu un mūsdienu problēmu, turklāt vēl tiek parādīts atrisinājums. Stāvovāciju vērta izrāde!» PDz sacīja viņš.

    «Šis vakars mums visiem ir īpašs. Mēs aktieri esam noilgojušies darīt to, ko tik ļoti mīlam. Mums ļoti pietrūka skatītāju, un es ceru, ka mēs viņiem arī,» teica Lelde.

    Aktrise un režisors ierodas kopā

    «Sen neviena izrāde mani tik ļoti nebija aizkustinājusi,» atzinās Dailes teātra aktrise Anete Krasovska. Uz pirmizrādi viņa ieradās kopā ar režisoru Dmitriju Petrenko, un abi neslēpa, ka šī nav pirmā reize, kad viņi kopā apmeklē teātri kā skatītāji. «Jūlija beigās bijām arī uz izrādes Trīs māsas pirmizrādi,» piebilda Dmitrijs.

    «Izrādi Ārsts sapratīs jebkurš cilvēks, kurš ir juties vientuļš ar savu veselo saprātu brīdī, kad šķiet – apkārt visi ir sajukuši prātā,» komentēja viņš.

    Zālīte sveic znotu dzimšanas dienā

    «Šai izrādei nav nekāda sakara ar Grejas anatomiju. Tā ir par cilvēkiem, kas zaudējuši savu identitāti un meklē citu,» PDz sacīja dzejniece Māra Zālīte.

    Uz skatuves šajā vakarā bija arī viņas meita Ilze Ķuzule-Skrastiņa un znots Artūrs Skrastiņš. Pirmizrādes diena sakrita ar Skrastiņa 46. dzimšanas dienu, un tovakar viņš tika sveikts ar daudzbalsīgu Daudz baltu dieniņu.

    «Šī bija pirmā reize, kad pēc pandēmijas apmeklēju teātri. Jutos droši, jo no blakussēdētāja mani šķīra plastikāta rūts – līdzīgi kā veikalos pārdevēju nošķir no pircēja, un skatītāji sēdēja tikai katrā otrajā rindā,» atzina dzejniece.

    Meita novērtē izrādes dziļumu

    «Izrāde ir par daudz dziļākām lietām nekā tikai ārstiem. Man ļoti patika,» PDz atzina Dailes teātra jaunpienācēja Imanta Strada meita Paula. Viņa cenšas apmeklēt visas pirmizrādēs, kur spēlē viņas talantīgais tētis.

    «Pēc pandēmijas uz skatuves esmu bieži. Pirms nedēļas divas izrādes nospēlēju Valmierā. Tur skatītāji tiek sasēdināti pamīšus kā šahā un aizpilda labi ja trešdaļu lielās zāles. Ir grūti spēlēt tik izretinātai publikai, jo zūd mijiedarbība ar skatītājiem,» pastāstīja Imants. Pirmā sezona šajā teātrī viņam sākusies veiksmīgi.

    «Esmu pieņems štatā Jura Žagara vietā, tādēļ man ir tā laime būt viņa grimētavā, jo Jurim nu ir cits kabinets,» sacīja Imants. Vaicāts, vai dailēniešu kolektīvā jūtas kā jauniņais, Imants atzina: «Esmu pietiekami vecs cilvēks, lai varētu spēlēt jebkur un sastrādāties ar ikvienu.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē