• Ceļotājas gars — kāda ir jaunā FKTK vadītāja Santa Purgaile?

    Slavenības
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    21. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: INSTAGRAM, FACEBOOK
    Oktobra beigās par jauno Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāju Saeima apstiprināja līdzšinējo bankas Citadele valdes locekli Santu Purgaili.

    Kuluāros baņķieri priecājas, ka pie FKTK stūres tikusi tik izskatīga vadītāja. Turklāt tas esot liels retums, ka sieviete ir ne vien skaista, bet arī gudra. Sarunā ar PDz Santa atzīst, ka pirmā nedēļa jaunajā amatā pagājusi saspringti – nemitīgas sapulces un tikšanās, tomēr viņa ne mirkli nenožēlo, ka pieteikusies amatam.

    «Prieks, ka kolektīvs mani uzņēma labi. Visi ir atvērti, strādā ar lielu ieinteresētību. Šķiet, ka lielākā daļa darbinieku ir progresīvi domājoši un augstas klases profesionāļi,» par saviem padotajiem priecājas Santa.

    Nemitīgā kustībā

    Ārpus darba Purgaile dod priekšroku sportiskām aktivitātēm un ceļošanai. «Ceļojam visa ģimene kopā – es, mans vīrs Jānis un dēls Pauls. Vismaz divas reizes gadā noteikti cenšamies kaut kur aizbraukt. Pavasarī dodamies paslēpot, arī rudenī izbraucam ārpus valsts robežām. Parasti cenšamies ceļojuma laiku pieskaņot skolēnu brīvdienām. Diemžēl šoruden mums nesanāca nekur aizbraukt, jo man vajadzēja būt ar politiķiem,» teic Santa.

    Ģimene ar lielu sapratni izturas pret viņas milzīgo aizņemtību jaunajā amatā un atbalsta, cik vien spēj.

    «Mums ir plāns aizbraukt paceļot pa Ameriku uz ilgāku laiku, sapņojam aizbraukt arī uz Austrāliju, bet tie ir garie, lielie ceļojumi, kas rūpīgi jāplāno. Ņemot vērā, ka man laika ceļošanai kļūst arvien mazāk, šie sapnīši uz kādu laiku būs jāatliek,» saka banku jaunā uzraudze.

    Santa atzīst, ka dīka atpūta pludmales smiltīs nav viņas gaumē – viņai nepieciešama kustība un dinamika. Jau daudzus gadus viņa aizrāvusies ar nūjošanu un pastaigām kalnos. «Man patīk nūjot gan tepat Latvijā savā piemājas mežā Amatciemā, gan arī tad, ja vien ir izdevība, esot ceļojumos. Ja nūjas nav iznācis paņemt līdzi, dodos vismaz kādā trekingā kalnos vai garākās pastaigās,» stāsta Santa.

    Viņa uzsver, ka nav labāka veida, kā atgūt fizisku un garīgu labsajūtu kā ilgas pastaigas, kuru laikā var vērot dabu. Santas vīra un dēla lielākā kaislība savukārt ir makšķerēšana. «Man šī nodarbe šķiet pārāk vienmuļa, tāpēc laikā, kad mana ģimene ķer zivis, es nodarbojos ar sportu – nūjoju, supoju vai braucu ar riteni.»

    Kopā jau 26 gadus

    Santa, kura dzimusi un augusi Siguldā, atzīst, ka vienmēr bijusi ļoti aktīva meitene un nekad nav varējusi nosēdēt mierā. «Man patika gan dziedāt, gan dejot, tāpēc pirmajā klasē vecāki mani aizveda uz Siguldas tautas deju kolektīvu Vizbulīte. Jāatzīst gan, ka sākotnēji pasniedzēji ne visai augstu vērtēja manas dejošanas spējas, bet ar ļoti lielu centību un gribasspēku liku viņiem mainīt domas. Runā, ka jebkurā lietā 20% atkarīgi no talanta un 80% no ieguldītā darba. Tas ir pilnībā mans gadījums,» atzīst Santa.

    Vizbulītē viņa nodejojusi visu skolas laiku un pāris gadu arī pēc skolas absolvēšanas. «Šis deju kolektīvs bija liktenīgs, jo tur iepazinos ar savu vīru Jāni. Esam kopā jau kopš 1993. gada,» priecājas FKTK vadītāja. Viņu dēlam Paulam šobrīd ir 12 gadi, un viņš mācās 6. klasē. Tāpat kā vecāki, viņš ir aktīvs puisis. «Pauls dejo pie Agra Daņiļeviča deju skolā Dzirnas, kur mēģinājumi notiek trīs reizes nedēļā.

    Jau kopš četru gadu vecuma viņš divreiz nedēļā trenējas peldēšanā un spēlē arī tenisu. Tagad sestdienās dēls pastiprināti mācās London Gates skolā, kas īsteno angļu valodas mācību programmu. Vienu vārdu sakot, gudrs un sportisks puisis,» ar dēlu lepojas Santa Purgaile.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē