• Bijušais rīdzinieks Alekss Dubass Maskavā uz sava balkona izveido bāru Pandēmija

    Slavenības
    Anastasija Kuzminova
    15. jūnijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: FOTO NO PRIVĀTĀ ARHĪVA, INSTAGRAM
    Lai pašizolācijā Maskavā nezaudētu saikni ar ārpasauli, bijušais rīdzinieks un Krievijas radio un televīzijas raidījumu vadītājs uz sava balkona ierīkojis bāru Pandēmija.

    – Kā pandēmija ietekmē jūsu dzīvi Krievijā?

    – Tā labvēlīgi ietekmē manu ģimeni, jo beidzot tik ilgu laiku esam kopā. Arī mans divus gadus vecais dēls Fjodors ir sajūsmā, ka vecāki katru minūti pavada ar viņu. Gadiem ilgi katru mēnesi vairākas dienas biju prom no mājām, tad arī darbs radio un TV, sociālā dzīve…

    – Kas jūsu dzīvē pēc ierobežojumu beigām būs citādi?

    – Vairs negribas atgriezties pie bezjēdzīgām tikšanām un darbu plānošanām klātienē, jo, pateicoties šim laikam, mēs iemācījāmies atrisināt daudzus darba jautājumus attālināti. Līdzīgi ir ar iepirkšanos. Pandēmijas mēnešos Maskavā attīstījās kvalitatīvs piegādes serviss. Restorāni un veikali operatīvi reaģēja uz iedzīvotāju vēlmēm, un tagad kurjeri kļuvuši par galvenajiem personāžiem pilsētas ielās.

    Viņi nodrošina lielpilsētas asinsriti un ļoti atvieglo dzīvi. Ceru, ka pēc karantīnas tas saglabāsies.

    – Kas bija pats muļķīgākais un pats prātīgākais, ko izdarījāt pašizolācijas laikā?

    – Pats muļķīgākais bija tas, ka nenovērtēju epidēmijas mērogu un cerēju nogaidīt šo laiku Argentīnā, kur tobrīd atrados. Rezultātā aizkavējos tur 10 dienas. Izlēmu nelidot caur Romu, jo tas šķita bīstami.

    Samainīju biļetes, taču Ņujorkas lidostu slēdza, un es bezmērķīgi vazājos pa tukšo Buenosairesu, kur nevienu nepazinu. Tā es zaudēju laiku, ko varēju pavadīt ar ģimeni.

    Galu galā atlidoju ar pēdējo reisu no Argentīnas vienā pidžamā un bez čemodāna.

    Tas bija garš un smieklīgs stāsts, kas beidzās ar to, ka aukstā marta rītā vienā pidžamā izkāpu no lidmašīnas Domodedovas lidostā un iesēdos taksī. Savukārt gudrākais lēmums viedākais solis bija bāra Pandēmija izveidošana.

    – Vai sekojat līdzi arī pandēmijas laika notikumiem Latvijā?

    – Protams, ka sekoju. Priecājos, cik operatīvi Latvijā reaģēja uz vīrusu. Malači! Tomēr domas pārlaist šo laiku Latvijā man nebija.

    – Kura būs pirmā vieta, kurp dosieties pēc ierobežojumu beigām?

    – Beidzamajos gados to vien darīju, kā ceļoju, tādēļ pēc tā īpaši neskumstu.  Pēc visiem šiem notikumiem noteikti gribēsim ar ģimeni aizbraukt pie jūras, un mans mazais dēliņš vēl nav redzējis okeānu. Sieva kopš grūtniecības laika arī. Būs tam īstais brīdis.

    Vakaros viņš īsina laiku paša izveidotā bāriņā uz sava balkona. Tur viņš rīko interneta tiešraides, malko kokteiļus un tērzē ar slavenībām. DUBASA tiešraidē viesojās arī Krievijā slavenā dziedātāja JOLKA.
    Vakaros viņš īsina laiku paša izveidotā bāriņā uz sava balkona. Tur viņš rīko interneta tiešraides, malko kokteiļus un tērzē ar slavenībām. DUBASA tiešraidē viesojās arī Krievijā slavenā dziedātāja JOLKA.

    – Kā radās ideja ierīkot bāru uz balkona?

    – To man ieteica sieva, sakot – tev trūkst komunikācijas! Viņa arī izdomāja neona izkārtnes dizainu un iegādājās to internetā. Vakaros es to ieslēdzu, un mana tiešraide Instagram var sākties. Iedzeru, kaut ko stāstu un ēterā man pievienojas cilvēki no visas pasaules – dzied, spēlē mūziku. Sanāk forši! Pandēmija tulkojumā no grieķu valodas ir visa tauta, tad nu arī bārs sanāk tautisks, un slaveni cilvēki tur piekāpj. Tas negaidīti izvērtās par ievērojamu projektu mediju vidē.

    – Lai pārvietotos pa Maskavas ielām, vajadzīgas caurlaides. Jums ir?

    – Man ir preses karte, un ar to caurlaide nav nepieciešama. Mani paziņas stāsta, ka caurlaides iegūt nav grūti. Reizēm izeju ielās – ir futūristiski un skaisti, bet ne interesanti. Pilsēta, kurā nav dzīvības, mani nomāc. Ir slēgti veikali un kafejnīcas, nav vairs pilsētas burzmas. Paldies, bet nē! Tad jau es labāk palieku mājās ar tuviniekiem.

    – Kāds noskaņojums šobrīd valda Maskavā?

    – Kopumā normāls. Ir jāsaprot atšķirība skaitļos. Kad lasāt, ka Latvijā saslima 10 cilvēki, bet Krievijā 1000, tad jāsaprot, ka visi Latvijas iedzīvotāji satilptu Bulvāra loka rajonā. Maskavā ir labs medicīnas līmenis un talantīgi ārsti. Cik man zināms, tad šeit ārstiem nav jāveic tādas briesmīgas izvēles, kā Milānā vai Ņujorkā – kuru pacientu pieslēgt pie plaušu ventilācijas aparāta un kuram ļaut nomirt.

    – Kas Jums palīdz saglabāt optimismu šajā neparastajā laikā?

    – Man jebkurā laikā palīdz pašironija un veselais saprāts. Visiem novēlu veselību un temperatūru 36,6!

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē