• Artūrs Skrastiņš par valdības darbu: Mēs viņus ievēlējām, mums jārespektē viņu lēmumi

    Slavenības
    Gita Vīksne
    19. augusts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: DMITRIJS SUĻŽICS, VLADISLAVS PROŠKINS (F64)
    «Lēmums vakcinēties bija saistīts ar to, vai turpināsim kāpt uz skatuves vai ne,» par savu izvēli potēties pret Covid-19 PDz saka vadošais Dailes teātra aktieris.

    «Mūsu teātra direktora prasība bija, ka visiem ir jāvakcinējas,» uzsākot jauno sezonu, PDz saka aktieris Artūrs Skrastiņš.

    Dailes teātra kolektīvs lepojas ar to, ka visi izrādēs spēlējošie aktieri savu poti pret Covid-19 jau ir saņēmuši. «Mēs to laikus izdarījām, tāpēc nekādu iekšējo ierobežojumu mums šobrīd teātrī nav. Mūsu lēmums vakcinēties bija saistīts ar to, vai turpināsim strādāt Dailes teātrī un kāpt uz skatuves vai ne. Tāpēc izvēle nebija grūta,» atzīst Skrastiņš.

    Par to, ka aktieru vidē ir cilvēki, kas izvēlas nevakcinēties, viņš saka: «Tā ir katra cilvēka individuāla izvēle. Nevienu nenosodu, bet mēs jau redzam precedentus, ka ir grupas, kas šī iemesla dēļ nevar uzstāties. Mēs gribam dzīvot demokrātiskā sabiedrībā, esam demokrātiskās vēlēšanās ievēlējuši valdību un parlamentu, tādēļ mums arī jārespektē viņu lēmumi.»

    Atvaļinājumā Skrastiņš esot lieliski atpūties, un jau jūtas gatavs jaunajai teātra sezonai, kas viņam solās būt piepildīta.

    «Jūlijā mums bija oficiāls atvaļinājums. Atpūtos laukos, sēžot uz traktora un nemitīgi pļaujot zāli. Dzīvojos ar bērniem un sievu Ilzi, kuri ir manas dzīves svarīgākā sastāvdaļa. Tagad atkal ir patīkams satraukums, jo izrādes, kuras sagatavojām pandēmijas laikā, – tādas kā Smiļģis un Degunradži, vēl nav satikušās ar skatītājiem.

    Kad tas notiks, būs kārtīga adrenalīna deva. Jaunā sezona man būs noslogota. Man ir viena no galvenajām lomām Viestura Kairiša režisētā izrādē Farinelli un karalis.

    Saprotu, ka būs arī loma dramaturģes Justīnes Kļavas lugā, ko veidos režisors Gatis Šmits, tai šobrīd dots pagaidu nosaukums Atmazgātie. Ļoti gaidu arī poļu režisora Lukaša Tvarovska izrādi Rotko, kas nebūs klasiska, bet gan vairāku formu apvienojums,» atklāj Artūrs.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē