• Andris Reizenbergs no kokteiļu čempiona kļuvis par siļķu karali

    Slavenības
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    16. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Foto no privātā arhīva
    «Miljonu nenopelnīt, bet maizei pietiek, un izdzīvot, kamēr Bbārs slēgts, izdosies,» atzīst pasaules čempions kokteiļu gatavošanā Andris Reizenbergs.

    Izvēlas neraudāt, bet darīt

    Slēdzis savu rūpalu – bāru Vecrīgā –, Andris Reizenbergs, kurš nesen uzvarēja Ķīnā pasaules bārmeņu čempionātā, nu ik rītu sēžas savā auto, lai izvadātu mājās tapušos salātus Siļķe kažokā. Kad valstī izsludināja ārkārtējo situāciju, Andris saprata – bāra bizness, kas balstīts uz ārvalstu viesu apkalpošanu, uz laiku beidzies.

    «Pamēģināt vajadzēja, jo ko gan es mājās būtu darījis? Droši vien tikai raudājis. Bet es neesmu no tiem, kuri pinkšķ, ka viss slikti. Nekādas lielās finanses arī nebija jāiegulda, jo kartupelis, burkāns, biete un siļķe pārāk daudz nemaksā,» stāsta Andris.

    «Katru dienu ir aizvien labāk. Esmu paziņojis, ka varu piegādāt salātus, bezalkoholisko kokteili un nu jau arī auksto zupu. Šī ziņa tiek nodota no mutes mutē. Sākumā klienti bija man zināmi cilvēki, arī Saeimas deputāti, kuri parasti iegriezās Bbārā. Bet nu jau daļu pasūtītāju nezinu. Pirmajās dienās bija piecas, desmit porcijas, taču tagad cipars ir krietni audzis,» atzīst viņš.

    No tālākajiem braucieniem Andris atminas Ogri. «Tādu ceļa gabalu braukt dažu salātu dēļ, protams, nav finansiāli izdevīgi, un es neuzņemtos, ja tas nebūtu draugam. Tas bija izņēmums. Ir padomā, ka varētu veikt speciālus reisus uz reģioniem, bet tas vēl nākotnes jautājums, ja lieta labi aizies.

    Ņemot vērā dzīvesvietu, jēgpilni man tagad ir apgādāt Mārupi un Rīgu, pieķerot klāt Berģus, Langstiņus un to pusi. Diemžēl neuzņemos vest citur. Jā, vēl draugiem Ventspilī ar pakomātu aizsūtīju dažas porcijas,» stāsta Andris.

    Jau parādījušies konkurenti

    Viņš secinājis, ka sāk parādīties arī konkurenti. «Piemēram, mans labs draugs, kurš nodarbojas ar vegāniskās pārtikas piegādi, savu ēdienkarti papildinājis ar vegānisko siļķi kažokā, kur siļķes vietā liek marinētus baklažānus. Parādās arī citi, kuri piegādā salātiņus. Tas viss ļoti labi, jo ir tikai pozitīvi, ka cilvēki šajos apstākļos domā, kā pārdzīvot šo vīrusa laiku,» uzsver siļķu karalis.

    Viņš sapratis, ka arī mašīna kļuvusi par mazu salātu izvadāšanai. «Tagad meklēju bulku vāģi. Varbūt kāds var piedāvāt par saprātīgu naudu?» interesējas Reizenbergs. Viņam ir prātā doma, ka varbūt varētu arī aplīmēt auto ar logo, lai visi redz, ka tā dēvētais siļķu Andris ir ieradies!

    Kurš Andri pamudināja uz šādu biznesa ideju? Lasi jaunākajā Privātās Dzīves numurā!

    • Ārsti par Rolanda Tjarves dzīvību cīnījās divas nedēļas. Pēdējās sarunas, draugu, kolēģu un studentu atmiņas.
    • Timmas bijušajai romāns ar hokejistu Saulieti? Uzzini, ko viņš pats par to saka! 
    • Sindija Vilde dzīvo lepnā villā Portugālē. Pārsteidzošs stāsts.
    • Kā aktrisei Astrīdai Kairišai klājas aprūpes namā? Jubileju sagaida bez ciemiņiem.
    Privātā Dzīve nr15

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē