• Aktrise un uzņēmēja Agnese Zeltiņa atklāj, kā izveidot skaistu rokassprādzi

    Slavenības
    Gita Vīksne
    17. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: FOTO NO PRIVĀTĀ ARHĪVA (JŪLIJA GERASIMENA)
    «Rokdarbi ir brīnišķīgi, jo ar tiem var nodarboties, neizejot no mājas,» PDz saka aktrise un rotaslietu zīmola īpašniece Agnese Zeltiņa.

    «Tas ir vienīgais veids, kā šobrīd iespējams turpināt darbu – esmu pārgājusi uz online meistarklašu vadīšanu,» atklāj aktrise un rotaslietu zīmola Soulstones by Agnese Zeltina īpašniece. Viss sācies ar to, ka martā bija paredzētas divas meistarklases, kuras ārkārtējās situācijas dēļ diemžēl nācās pārcelt.

    «Sapratu, ka sievietēm palīdzēt izgatavot skaistas rotaslietas varu arī attālināti,» par pielāgošanos situācijai stāsta Agnese.

    Viņa izsūta interesentēm paciņas, kurās ir visi nepieciešamie materiāli aproces pagatavošanai. «Pēc tam ar klientēm tiekos tiešraidē, kurā sīki un smalki pastāstu, kas un kā ir jādara,» jauno rotu pagatavošanu meistarklašu norisi atklāj Agnese. Atsaucība esot liela.

    «Viena meistarklase jau notikusi, otra, veltīta īpaši Lieldienām, būs 11. aprīlī,» saka Agnese. Īpašu meistarklasi viņa ieplānojusi organizēt arī par godu Mātes dienai.

    «Cenšos iedvesmot cilvēkus brīnišķīgām nodarbēm, ko var paveikt, neizejot no mājas. Rokdarbi ir vieni no tām. Ja rotu pagatavošanas meistarklases savā studijā līdz šim varēju novadīt vienlaikus 20 cilvēkiem, tad jaunajā versijā dalībnieču skaits ir neierobežots. Patlaban jau esmu nosūtījusi paciņas uz Vāciju, Dāniju un Īriju,» gandarīta ir Agnese.

    Aktrisi nemulsina tas, ka nu, vadot meistarklasi, viņa telpā atrodas un runā viena pati.

    «Runāt telpā, kurā apkārt nav auditorijas, esmu pieradusi Instagram savā privātajā kontā, kur šobrīd katru dienu piedāvāju grāmatu lasījumus. Daudzi šobrīd saziņai izmanto programmas, kurās redzami visi diskusijas dalībnieki. Esmu izvēlējusies tādu, kurā var redzēt tikai mani. Ikviens meistarklases dalībnieks var komentārā uzdot jautāju, un es uzreiz arī atbildu.  Atgriezenisko saiti saņemu pozitīvās vēstulēs,» piebilst Agnese.

    Trīs soļi ceļā uz savu rokassprādzi:

    Noskaidro rokas apkārtmēru. Sievietēm parasti tas ir no 15 līdz 21 centimetram. Roku mēra vietā, kur parasti nēsā pulksteni. Rokassprādzes garumam jāierēķina papildus viens centimetrs, kas tiks izmantots aizdarei. Raugies, lai rokassprādze nebūtu nedz pārāk cieša, nedz pārāk vaļīga.
  • Uz pamata – silikona gumijas – ver dabiskos akmentiņus, kādus var iegādāties specializētos veikalos. Pamatam var izmantot arī parastu aukliņu vai dziju, bet akmentiņus aizstāt ar dažādām dabā atrodamām lietām, piemēram, jūrmalā atrastiem akmentiņiem ar caurumu vidū.
  • Sarežģītākais uzdevums ir aproces nosiešana. Apmetot pirmo mezglu, katrs silikona gumijas gals droši jāvelk tik stipri, lai aproce izskatītos kā piepūsta atsperīga riepa. Nav jābaidās gumiju pārraut! To droši var stiept teju pusmetru katrā virzienā. Pēc tam apmet vēl pa diviem mezgliem uz labo un uz kreiso pusi. Milimetru pēc lielā mezgla nogriež gumijas atlikumu.
  • Padoms

    Ja pa rokai nav ne akmentiņu, ne citu dekoratīvu elementu, tad lielisks veids, kā tikt pie sev īpašas rotaslietas, ir apsiet ap roku sarkanu dzīpariņu. Tajā var ielikt savas lūgšanas un enerģiju un ticēt, ka tas tevi aizsargā

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē