• Aktieris Ģirts Jakovļevs pēc 80 gadu jubilejas: Man pilna māja ar dāvanām, tortēm un desām!

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    22. jūlijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    ĢIRTS JAKOVĻEVS kopā ar meitu LIENI JAKOVĻEVU un mazmeitu KATRĪNU PAULU FELSBERGU, filmējoties jubilāram veltītajā Latvijas Tele
    Foto: Liene Jakovļeva Facebook
    ĢIRTS JAKOVĻEVS kopā ar meitu LIENI JAKOVĻEVU un mazmeitu KATRĪNU PAULU FELSBERGU, filmējoties jubilāram veltītajā Latvijas Tele
    Savā 80. dzimšanas dienā leģendārais kino un Latvijas Nacionālā teātra aktieris Ģirts Jakovļevs PDz atzinās: «Esmu apdullis no neskaitāmiem telefona zvaniem!»

    «Diena man iesākusies labi. No paša rīta pirmais telefona zvans bija no manas kolēģes un kursa biedres Rasmas Garnes, un jau pusdienlaikā biju apdullis no neskaitāmiem telefona zvaniem. Bērnības draugi gan visi nomiruši, viens pats esmu palicis,» sacīja aktieris Ģirts Jakovļevs. Jubilejā viņš bija lieliskā omā un labprāt trieca jokus.

    Iepriekš Jakovļevs stāstīja, ka svinības nerīkos, vien mājās ieturēs svētku vakariņas ar sievu un abiem jaunākajiem dēliem, bet dzimšanas dienā par šo tēmu plēsa jokus: «Man ir pilna māja ar dāvanām, tortēm un desām! Vakarā došos uz Lietuvu, uz Traķu pili, kur būs sešsimt viesu, kas tiks vesti ar speciāliem vilcieniem. Atbrauks arī Lukašenko no Baltkrievijas, būs NATO spēku sarīkots salūts, lidmašīnas debesīs zīmēs Latvijas karogu. Būs ieradušās visas televīzijas, netikšu ar visām galā.»

    Aktieris sacīja – ir priecīgs, ka savā vecumā saņem tik daudz apsveikuma zvanu, ka tik daudzi viņu svētku reizē atceras.

    «Patīkami, ka apkārt ir jauki cilvēki. Vēl mani ļoti iepriecināja televīzijas sižets, kur kopā ar meitu Lieni un mazmeitu Katrīnu Latvijas Nacionālās bibliotēkas jumta zālē kopā uzdziedājām.»

    Aktieris atzina, ka ir pie labas veselības un gatavs jaunam darba cēlienam: «Krosu neskrienu un svarus necilāju, taču regulāri dodos pastaigā. Iespēju robežās kustos, cik vien varu.» Jakovļevs neslēpa – modernajām tehnoloģijām gan viņš netiekot līdzi.  Lai gan mājās ir divi jaunieši – dēli Justs un Jorens –, no datoriem viņš saprotot tikpat, cik no ķīniešu ābeces.

    «Dators man ir pilnīgi vienaldzīgs. Tas ir fakts, un tur vairs neko nevar darīt,» pauda Ģirts.

    Jakovļevs vēl aizvien ir pietiekami noslogots savā profesijā.

    «Nofilmējos epizodiskā lomā topošajā latviešu seriālā Bezvēsts pazudušās. Fantastisks krimiķis! Redzēs, kas tur iznāks. Tūlīt atsāksies gatavošanās darbi jaunajai teātra sezonai, kur man paredzēta loma izrādē Sapnis vasaras naktī,» pastāstīja viņš. Aktieris sacīja, ka ārkārtējā situācija viņu sevišķi nav iespaidojusi, jo šos mēnešus pavadījis mierā un harmonijā. Taču bijis žēl kolēģu, jo tikušas atceltas divas pirmizrādes.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē