• Akordeoniste Ksenija Sidorova-Arizaga atgriežas mājās: Latvijā vīrs vienmēr jūtas lieliski

    Personība
    Anastasija Kuzminova
    13. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības Santa arhīva
    Starptautisku atzinību guvusī latviešu akordeoniste pēc 12 gadu dzīvošanas ārzemēs kopā ar ģimeni atgriezās Latvijā. Tā bijusi viņas vīra spāņa ideja, un šeit viņi sagaidīs savu otro atvasi.

    Pandēmijas laika lēmums

    Akordeoniste pēc skološanās Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā sevi sauca par pasaules pilsoni – aktīvi koncertēja ārzemēs, arī viņas ikdiena lielākoties ritēja ārpus dzimtenes. Pirms sešiem gadiem Ksenija apprecējās ar spāni Hosē un uzsāka ģimenes dzīvi mīļotā vīrieša zemē Spānijā. Drīz vien ģimenē ienāca abu meitiņa Gabriela.

    «Vasarā lidostā aprunājos ar kādu latvieti un viņas vīru spāni. Domāju, ka viņi arī atbraukuši uz Latviju atpūsties, bet nē – izrādījās, ka pārvācas uz dzīvi šeit. Biju izbrīnīta, un sievietei vaicāju: «Kā tad jūsu spāņu vīrs te varēs izdzīvot?» Toreiz pat neiedomājos, ka paši drīzumā būsim tieši tādā pašā situācijā,» smejas Ksenija.

    Pērn viņas ģimene no sirds izbaudīja Latvijas vasaru, un spānim Hosē šeit tik ļoti šeit iepatikās, ka Arizagu ģimene pieņēma lēmumu – jāpārvācas! Domāts – darīts. Jau pēc mēneša viņi kravāja mantas.

    «Pandēmijā sapratām, ka gribam pārmaiņas. Sākām runāt par to, ka varētu padzīvot valstī ar citu klimatu, citu kultūru. Vīram ir vienalga – sniegs vai lieli mīnusi –, Latvijā viņš vienmēr jūtas lieliski. Arī Gabrielai šeit ļoti patīk, tāpēc arī šāds lēmums,» par atgriešanos dzimtenē PDz stāsta Ksenija.

    Hosē jau jūtas kā mājās

    Hosē darbojas informācijas tehnoloģiju jomā un var strādāt no jebkuras vietas pasaulē. «Tagad būšu tuvāk saviem radiniekiem, un arī meitai veidojas jauns draugu loks, ir jauna valoda, ko apgūt,» saka mūziķe.

    Jau trešo mēnesi Hosē Latviju sauc par savām mājām, un pagaidām lielus pārsteigumus viņam tā neesot sagādājusi. Ksenija atklāj – decembrī viņa devās koncertturnejā, bet Hosē šeit bija palicis viens. Vīrs lieliski ar visu tika galā – pat ātri un viegli sakārtoja dokumentus.

    «Viņš teica: «Man nav nekādu problēmu, varētu te dzīvot arī viens, jo ikvienā vietā, kurp devos, visi runāja angliski.»

    Tagad redzu, kā Latvija beidzamajos gados mainījusies.

    Te ir labs dzīves līmenis, cilvēki atsaucīgi, un kopumā viss notiek ievērojami ātrāk nekā Spānijā,» atzīst Ksenija.

    Koncertēs līdz septītajam grūtniecības mēnesim

    Viņas divarpus gadu vecā meita Gabriela jau uzsākusi bērndārznieces gaitas Latvijā, bet šogad ģimene kļūs vēl kuplāka – kad apkārt viss jau būs zaļš un ziedošs, pasaulē nāks otra atvase.

    «Gabriela bija ļoti gaidīts bērns, un mēs zinājām, ka vēlamies arī otru bērniņu. Ar tādu darba grafiku, kāds ir man, grūtniecība ir rūpīgi jāplāno. Un arī šoreiz mums tas izdevās,» priecājas Ksenija. Grūtniecības otrajā trimestrī akordeonistes ķermeņa aprises sākušas mainīties, un par to, kā mainīsies trijotnes dzīve tuvākajā nākotnē, sākusi interesēties arī meitiņa.

    «Mēģinām viņu sagatavot šim brīdim, runāt par šo tēmu. Tā kā līdz šim nedalīta vecāku uzmanība ir veltīta tikai Gabrielai, pieļauju, ka meitai sākumā jaunajos apstākļos varētu būt grūti. Taču tas ir labi, ka viņai būs kāds, ar ko dalīties, par ko rūpēties. Neizaugs par egoisti,» spriež Ksenija.

    Akordeoniste neslēpj – viņai otrās grūtniecības sākums nebija viegls. «Pirmais trimestris bija grūts, un sakrita tā, ka tieši tad man bija pats saspringtākais darba grafiks. Taču koncertus es negribēju atcelt, jo tik ļoti gaidīju iespēju atkal uzstāties. Apzinos, ka grūtniecība nav slimība, tāpēc brīžiem pati sev teicu – saņemies!» Viņa plāno uzstāties līdz pat septītajam gaidību mēnesim.

    Varētu arī ilgāk, bet tad puncis jau būs tik liels, ka akordeonam klēpī vairs nebūs vietas. 

    Lai būtu enerģija koncertos, brīvajā laikā Ksenija sevi lutina ar pilnvērtīgu miegu.

    Bērnus audzinās gan latviešu, gan spāņu garā

    Ksenija priecājas, ka šoreiz Ziemassvētkus varēja sagaidīt Latvijā kopā ar saviem tuviniekiem, jo pērn pandēmijas ierobežojumu dēļ ģimenei tas nebija izdevies.

    «Gadu iepriekš Ziemassvētkus svinējām Spānijā, bet jauno gadu – Latvijā. Šoreiz visi svētki pagāja šeit. Mēs gan apsveram domu drīzumā apciemot vīra vecākus, jo viņi ļoti vēlas redzēt savu mazmeitu. Noteikti uzturēsim ciešus sakarus arī ar mūsu Spānijas ģimeni. Mūsu ģimenē godina gan katoļu, gan pareizticīgo tradīcijas, un mēs vēlamies tās nodot arī mūsu atvasēm,» tā akordeoniste.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē