• Dinamo Rīga hokejists Majone gatavojas kāzām. Saaicinājis jau 300 viesu!

    Slavenības
    Anastasija Kuzminova
    26. februāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Pēdējo spēli KHL čempionātā aizvadījusi Dinamo Rīga komanda. Šī sezona nebija veiksmīga nedz komandai, nedz tās pagājušās sezonas zvaigznei – kanādietim Majonem. Pēc janvārī gūtās traumas hokejistam bija jāpaliek skatītāju rindās.

    Par nākotni vēl neziņā

    Pērnā gada beigās pēc vairāku mēnešu pārtraukuma harismātiskais ārzemnieks Metjū Majone atgriezās Dinamo Rīga. Iepriekšējā sezonā kanādietis tika atzīts par Kontinentālās hokeja līgas čempionāta otro rezultatīvāko aizsargu, bet šoreiz viņa parādīšanās rīdzinieku komandā nebija tik spoža, kā cerēts. Jau janvāra vidū Majone guva kājas nopietnu traumu un nevarēja palīdzēt komandai gūt panākumus. Pagājušajā otrdienā Dinamo Rīga izvadīja pēdējo KHL regulārā čempionāta maču, kurā ar 1:2 piekāpās Minskas Dinamo, paliekot pēdējā vietā līgā.

    Vaicāts, vai rit sarunas par līguma pagarināšanu, Majone teic – pagaidām ziņu par to neesot. «Kluba pārstāvji diez vai šobrīd zina, kādas būs iespējas.

    Daudzi KHL klubi bieži vien līdz pat vasarai nezina savu budžetu un to, kādu algu var piedāvāt hokejistiem.

    Tāpēc pārrunas, visticamāk, būs tikai vasarā. Atcerieties – tas tomēr ir bizness, bet mēs, hokejisti, tikai gaļas gabaliņi. Jā, gluži kā tirgū! Ar šādu apziņu ir jāsadzīvo,» spriež Metjū.

    «Hokejā nav noteiktības. Tu nekad nevari justies pasargāts, jo līgums var tikt pārtraukts jebkad. Veiksmīgs kļūsti tad, ja spēj labi justies šajā nenoteiktībā, esi pārliecināts par saviem spēkiem,» saka Metjū.

    Hokejists ir drošs: dzīve ir jaunu pavērsienu pilna – var kāpt pa karjeras kāpnēm un kļūt arvien labāks, ik dienas ir iespēja mācīties, tāpēc satraukumu par nākotni neizjūt. Viņam arī nav sapņu komandas, kurā gribētu nonākt. «Es vienkārši vēlos būt laimīgs, lai varu rādīt savu labāko sniegumu jebkur, kur atrodos. Ikviena vieta ir laba, ja vien esi vesels un ģimene ir tev līdzās. Jā, varbūt kāds klubs var piedāvāt lielāku algu, bet vienmēr ir jāskatās plašāk – jāizvērtē situācija konkrētajā valstī, drošība, perspektīvas…»

    Dzīve uz koferiem

    Hokejists, kuram kabatā ir arī diplomi psiholoģijā un bioloģijā, sevi dēvē par profesionālu klejotāju. Lai gan viņš ir dzimis Kanādā, sportista dzīslās rit citu tautu asinis. Viņa tētis ir itālis, bet mamma – grieķiete. Varbūt tāpēc viņš spēj tik labi justies citās zemēs. Vecāku mājas sporta un izglītības dēļ puisis pameta jau 16 gadu vecumā.

    Arī tagad, spēlējot dažādos hokeja klubos, 29 gadus vecais Majone dzīvo uz koferiem. Pērn, kad pameta Dinamo Rīga, Majone pievienojās Pekinas Kuņluņ Red Star, pēcāk uz neilgu laiku pievienojās Minskas Dinamo. Viņš uzskata, ka dzīvošana dažādās valstīs palīdz labāk iepazīt sevi. «Minska ar savu šarmu man šķita līdzīga Rīgai, arī tādēļ, ka tur daudz dzirdama krievu valoda. Baltkrievi gan ir ļoti lepni par savu valodu un kultūru. Es tur forši pavadīju laiku,» saka hokejists.

    «Latvija ir eiropeiska. Man patīk pastaigāties pa Vecrīgu un uziet mazus, interesantus veikaliņus. Cenšos izbaudīt katru nieku, jo nezinu, kad šis viss beigsies un es pametīšu Latviju,» atzīstas Metjū.

    Lai gan hokejists ātri vien iekaroja Dinamo Rīga fanu sirdis, saka – uz ielas viņu atpazīst reti. Parasti tie esot jaunieši. «Mēs bieži rīkojam tikšanās ar faniem, sniedzam autogrāfus. Atceros, ka reiz pats biju puišelis, un tagad man sagādā prieku rādīt labu piemēru bērniem,» teic Majone un atklāj – savus pirmos soļus uz ledus nemaz neatceras, jo tas noticis jau četru gadu vecumā. «Bērnībā manā istabā bija daudz hokeja nūju, es pat gulēt devos ar nūju rokās un slidām kājās,» smejot saka viņš.

    Iekaro fanu sirdis ar ģitārspēli

    Majone ir dzīves baudītājs un uzskata – vajag izmēģināt visu, kas sagādā prieku. Hokeja turnīra zem atklātām debesīm Winter Ice Break 2019 starplaikā viņš fanus pārsteidza ar muzikālu priekšnesumu. Majone kopā ar pērnā gada Supernovas uzvarētājiem grupu Laime pilnīga izpildīja roka balādi Awe. «Tā bija fantastiska pieredze, taču uzstāšanās laikā ļoti nervozēju, un šis stresiņš man nudien nepatika.

    Godīgi sakot, būt uz skatuves ir grūti.

    Īpaši, ja neesi nekad iepriekš to darījis. Tu jūti, kā visi uz tevi skatās. Jā, tie puiši bija īstas rokzvaigznes, bet ne jau es! Man vienkārši patīk mūzika, esmu tikai amatieris. Taču, ja fani maksā, lai nāktu uz spēlēm un atbalstītu mūs, es viņus varēju iepriecināt ar dziesmu,» atceras Metjū. Taujāts, vai neplāno pievienoties grupai Laime pilnīga viņu koncertā aprīlī, hokejists saka – esot pārāk maz laika, lai pienācīgi sagatavotos. Turklāt viņa galvenā mīlestība tomēr esot hokejs. Metjū gan piebilst – abās šajās nodarbēs ir zināma līdzība. Tas ir komandas darbs, kur bez uzticēšanās biedriem nekas nevar izdoties.

    Turēt rokās ģitāru Majonem ir bauda. Koncentrējoties ģitārspēlei, viņš uz brīdi aizmūk no visām problēmām.  «Hokejs ir prasīgs sports – gan fiziski, gan emocionāli. Domājot par akordiem un ritmu mūzikā, es jūtu, kā mani spēki atjaunojas,» teic viņš. «Vecāki no agras bērnības manī ieguldīja daudz laika un līdzekļu, tādēļ es nevaru viņus pievilt. Ja ir bijusi slikta spēle, sāku uztraukties par savu darbu. Ja ilgstoši nerādi labu rezultātu KHL, tu esi laukā no spēles. Ģitārspēle man palīdz mazināt šo spiedienu,» atzīstas hokejists. 

    Vasarā svinēs kāzas

    Sarunā ar PDz hokejists saka – paklīdušās runas, ka draudzenei nepatīkot, kā viņš dzied, esot pilnīgas muļķības. Toties ziņas par abu kāzām, kas jau jūnijā tiks svinētas Turīnā, ir patiesas. «Svinības būs patiešām lielas, jo saaicināsim visu mūsu lielo radu saimi – itāļus, grieķus…

    Kopā būs ap 300 viesu.

    Saviem vecvecākiem būšu pirmais mazbērns, kas apprecas,» lepojas sportists. 

    Romantiskā un uzņēmīgā Majones sirdi iekarojusi dizainere Mišela Guda. Viņi iepazinās, pateicoties kopējiem draugiem, un pirms nepilniem trim gadiem sāka sarakstīties Instagram. «Mīlestība no pirmās vēstules tā gluži nebija. No sākuma taču cilvēks ir jāiepazīst. Pa laimi, mums šī ķīmija radās,» saka Majone. Tolaik viņš spēlēja Slovākijā, bet pirmais randiņš ar Mišelu notika Turīnā.

    Kad Majone pirmo reizi noslēdza līgumu ar Latvijas komandu, Mišela devās viņam līdzi uz Rīgu. Šoreiz Majones līgava palika Kanādā, bet Metjū Rīgā apmetās nelielā dzīvoklītī klusajā centrā. «Dabūt to bija patiešām grūti. Par laimi, izlīdzēja mans latviešu draugs. Pērn Latvijā īrēju auto, bet tagad ikdienā pārvietojos ar taksometru – tik vienkārši un lēti,» priecājas hokejists. Savu tālāko dzīvi gan viņš saista ar dzimto Kanādu. Šobrīd visus naudas līdzekļus investēju tikai savā mājā Kanādā. Maksāju kredītu,» atklāts ir Majone.

    Kas slēpjas viņa mugursomā?

    «Esmu diezgan sentimentāls, taču, piemēram, vecāku foto līdzi nenēsāju, jo mēs tāpat sazvanāmies katru dienu. Ceļojot man līdzi personisku lietu tikpat kā nav – ir tikai pats nepieciešamākais.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē