• Audi vēstnese Krievijā rasisma skandāla dēļ zaudē līgumu

    Slavenības
    Anastasija Kuzminova
    19. jūlijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    Vācu auto ražotājs Audi lauzis sadarbības līgumu ar bijušo Krievijas prezidenta amata pretendenti žurnālisti Kseniju Sobčaku, kura astoņus gadus bija šī zīmola vēstnese Krievijā.

    Pie visa vainojami viņas izteikumi sociālajos tīklos par rasu skandālu. YouTube šovā Comment Out Instagram savā kontā viņa publicēja sēru kvadrātu ar pavadošo dziesmu Ubiļi ņegra, kuru vēlāk gan izdzēsa. Turpat viņa arī komentēja situāciju ar afroamerikāņa Džordža Floida nāvi.

    «Tie, kas saprata, ka vajag daudz strādāt, jau sen nosacīti kļuvuši par Naomi Kempbelu, Obamu un Opru Vinfriju. Bet citi allaž atradīs attaisnojumus sev, savam slinkumam un muļķībai,» pauda Sobčaka.

    Vācu izdevums Business Insider pārveidojis viņas vārdus un publicējis rakstu, kurā Ksenija tumšādainos it kā saucot par slinkiem muļķiem.

    Uzņēmumu Audi sarūgtināja šie rasistiskie izteikumi, savukārt Sobčaka grasās tiesāties ar vācu izdevumu. «Tie ir meli, šādus apgalvojumus neesmu sacījusi. Cilvēki nedalās baltajos un melnajos, kaukāziešos un aziātos, bet gudros un muļķos gan. Es neatbalstu nekādus protestus nevienā valstī, ja tie ir saistīti ar vardarbību,» savu nostāju viņa pauda feisbukā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē