• 10 sabiedrībā zināmi cilvēki izsaka savu viedokli par Brieža neitrālo nostāju

    Slavenības
    Santa.lv
    Santa.lv
    1. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    Pirmdien, 28. februārī, latviešu bokseris Mairis Briedis vietnē «Instagram» saviem sekotājiem paziņoja, ka attiecībā uz karu ieņem neitrālu nostāju: «Es neesmu no tiem cilvēkiem, kuri nostāsies vienā pusē un izvēlēsies, kuriem dzīvot un kuriem mirt.» Pēc ieraksta publicēšanas sākušās asas diskusijas, kurās savu nostāju par Brieža teikto izteikuši arī Latvijā zināmi cilvēki.

    «900 sekundes» ziņu moderatore Kristīne Komarovska vietnē «Instagram» atzinusi, ka «…vienaldzība ir noziegums. Tas, ka tu paliec, es atvainojos, neitrāls laikā, kad Šveice vairs nav neitrāla, tad kāda tā ir neitralitāte? Nav, ko teikt. Bet, kad būs jāpērk biļetes uz koncertiem, izrādēm vai vēl kaut kur, un tu teiksi, lai pērk tavus līdzekļus, tad būs, ko teikt. Vai ne? Bet tad, kad tu vari palīdzēt cilvēkiem izprast situāciju, sekot līdzi vai paust jebkādu savu viedokli, tad tu saki, ka šis viss ir briesmīgi un ka nav, ko teikt. Padomā. Uzrunā kādu, kas palīdzēs noformulēt tavu domu vai arī pasaki, ka ir grūti kaut ko paust par šo visu.» 

    Latvijas Republikas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs vietnē «Twitter» paziņojis, ka turpmāk, vērojot boksa sacensības, viņš nenostāsies nevienā pusē. Šo ziņu «Instagram» pārpublicējušas arī tādas sabiedrībā zināmas sievietes kā digitālā satura veidotāja Emīlija Sama un aktrise Anta Aizupe.

    Dziedātāja Ieva Sutugova «Instagram» sadaļā «stories» publicējusi ierakstu: «Tu, idiot.» Arī viņai Brieža neitralitāte nešķiet adekvāta.

    Instagram

    Dziedātājs Ralfs Eilands par notiekošo vietnē «Instagram» neklusē. «Sveicieni, @mairisbriedis! Pasaki, ka «dzīvo Kremļa informācijas telpā, nepasakot, ka dzīvo Kremļa informācijas telpā.» Paldies Tev, Mairi, ka pats atzinies savās patiesajās sajūtās un tajā, kurā pusē Tu nostātos, ja diktators Vladimirs Putins uzbruktu mums! Jāatzīst, ka, ņemot vērā Tavu beznosacījuma mīlestību pret biedru Lukašenko, šis mani galīgi nepārsteidz. Man ir no visas sirds žēl, ka reiz biju uz Tavu cīņu, taču neviltots prieks, ka Tu pakāsi Usikam! #StandWithUkraine.»

    Vīriešu pulkam pievienojas arī dziedātājs Lauris Reiniks, «Instagram» sadaļā «stories» apgalvojot, ka Brieža dopinga piegāde jeb tautas atbalsts ir apturēts. Viņš izsaka prognozes, ka turpmāk bokseris cīnīsies paša spēkiem.

    Instagram

    TV personība Kristīne Garklāva «Instagram» sadaļā «stories» publicējusi ierakstu: «Kamēr daži neiestājas nevienā pusē un apvaino medijus, Latvijas bokseris Kristaps Zutis nolēmis stāties zemessardzē!»

    Kad internetā sāka klejot ziņas par to, ka Šveice pārtraukusi neitrālo pozīciju, bijusī raidījuma «Māmiņu klubs» vadītāja Rūta Dvinska «Instagram» sadaļā «stories» izteikusi piedāvājumu: «Varbūt @mairisbriedis arī tomēr varētu sekot Šveices piemēram?»

    Fitnesa trenere Paula Freimane «Instagram» sadaļā «stories» dalījusies ar savām pārdomām: «Un visi tie, kas šobrīd pauž nostāju «es šajā neiesaistos» un «uz mani tas neattiecas» laikam ir tie cilvēki, kas uz ielas paies garām, ja kāds nonāks nelaimē. Laikam jūs esat tie, kas, ja uz ielas kādu sistu vai, piemēram, izvarotu, aiztaisītu acis un teiktu «neesmu neviena pusē; uz mani tas neattiecas». Tieši to jūs šobrīd darāt.»

    Instagram

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē