• Kā jaunajām māmiņām cīnīties ar izdegšanu un vainas sajūtu

    Psiholoģija
    Santa.lv
    Santa.lv
    26. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Cenšoties it visu izdarīt visaugstākajā līmenī un pašas spēkiem, nespējot palūgt palīdzību, mūsdienu jaunās māmiņas mēdz iekļūt tādā kā apburtajā lokā, kad nespēj sasniegt savu superaugsto latiņu, dusmojies par to uz sevi un bērniem, kas galu galā noved pie izdegšanas un vainas sajūtas – neesmu gana laba mamma.

    Integrālais koučs Rita Sprindžuka, kura pati ir piedzīvojusi līdzīgas situācijas ar pirmajiem diviem bērniem, STV Pirmā! raidījumā “Māmiņu klubs” iesaka sievietēm ne tikai iemācīties pateikt nē, bet arī rekomendē trīs būtiskus soļus, kas palīdzēs saprast sevi un mazinās vainas sajutu.

    “Pirmais solis, bez kā mēs vispār koučingā nesākam strādāt ir – rakstīt dienasgrāmatu. Pierakstīt ne tikai dienas notikumus, bet arī savas sajūtas. Tas ir neticami noderīgi. Otrs būtu – parūpēties par savu fizisko veselību, noteikti iziet ārā, saelpoties svaigu gaisu.

    Te viss ir vienkārši – mūsu smadzenes saņem skābekli, un parādās enerģija, uzlabojas garastāvoklis.

    Un trešā lieta – laika menedžments. Laika trūkums parasti ir kritiskais punkts, par ko daudzi sūdzas. Bet es vienmēr iesaku veikt laika auditu – piefiksēt, cik daudz minūšu un stundu ik dienu pazūd “nekur” – sociālajos tīklos, skatoties muļķīgus seriālus, un tamlīdzīgi. Pēc tam parasti izrādās, ka laika patiesībā pietiek daudz kam. “

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē