• Vai nektarīns izaugs arī manā dārzā?

    Dārzs
    Indra Ozoliņa
    20. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    5/10Kas nektarīnam nepatīk?

    Kas nektarīnam nepatīk?

    • Ja šie koki jūtas slikti, tad jāskatās, vai netrūkst barības vielu, augsne nav par skābu, un nevajag lietot dolomītmiltus, lai samazinātu skābumu. Augot skābā augsnē, noteikti būs mazāka raža. 
    • Tāpat kā citiem kauleņkokiem, nektarīniem nepatiks vieta, kur pavasarī veidojas peļķes. Reizēm šķiet, ka labākā vieta, kur stādīt nektarīnu, ir no vējiem aizsargāta ieplaka, bet, ja pavasarī tur krājas ūdens, šī vieta nebūs piemērota. 
    • Visvairāk nektarīni cieš no krasām temperatūras svārstībām ziemā, kad siltā laikā sāk mosties ziedpumpuri un tad uznāk liels sals, kā arī izteikti bargās ziemās, kad temperatūra noslīd zem mīnus 25 grādiem. Apsalušos zarus izgriež, un koks diezgan labi atjaunojas. 
    • Sliktāk nektarīni pārziemo, ja iepriekšējā gadā bijusi bagātīga raža un kociņš augļu briedināšanai ir iztērējis visus savus spēkus, it īpaši tad, ja pēc tam uznāk izteikts sausums, kas koku novājina. Jārēķinās arī, ka ražas var nebūt pēc vēlām pavasara salnām. 
    • Bieži cilvēki pārcenšas, lietojot par daudz kūtsmēslu vai minerālmēslu un katru gadu mēslojot. Slāpekļa pārbagātībā koks dzīs vairāk zaru un lapu, bet raža samazināsies. Barības vielām ir jābūt līdzsvarā. Pārmēslotam augam būs arī sliktāka ziemcietība, jo kociņš nebūs nobriedis.

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē