• Monolītā, cietā, irdenā vai betona segums… Kādus celiņus izveidot sētā?

    Dārzs
    Dace Zitmane
    28. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības arhīva
    5/5Citi materiāli

    Citi materiāli

    Pie ceturtās – citu materiālu grupas – pieder betona eko bruģis un plātnes, zāliena plastmasas aizsargšūnas, lietais gumijas segums un ieklājamā gumijas mulča, ar epoksīdsveķu saistvielu līmētie oļu vai šķembu segumi. No tiem lauku ainavā vispiemērotākie ir eko bruģis un zāliena aizsargšūnas.

    Eko bruģis ir īpaši piemērots vietām, kurās vēlams saglabāt zaļo zonu un retumis paredzēta auto piebraukšana. Šī seguma mīnusi: nav ērts gājēju lietošanai (dāmām var bojāt augstpapēžu apavus), kā arī saule strauji sakarsē betona virsmu, radot mitruma trūkumu spraugās.

    Zāliena aizsargšūnas būs lieliska izvēle vietās, kur paredzēta regulāra auto kustība. Atšķirībā no betona eko bruģa, tās saulē neuzkarst, bet, zālienam saaugot, šūnas kļūst teju neredzamas.

    Līdzīgi kā asfalts, arī gumijotie klājumi disonē ar Latvijas lauku ainavu. Taču, ja ģimenē ir kāds sportists, kam nepieciešami regulāri treniņi, tad rūpīgi piemeklēts dekoratīvi teksturēts segums būs pašā laikā.

    Izvēloties eko bruģi, ja zālienam nevar nodrošināt regulāru mitruma daudzumu, spraugas ieteicams aizpildīt ar oļiem vai šķembām.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē