• Atbalsts dzīvei laukos. Kā to saņemt un kur pieteikties?

    Aktuāli
    Kristīne Sēnele
    16. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    3/8Atbalsts jauniešiem biznesa startam

    Atbalsts jauniešiem biznesa startam

    Lai izkustētos no reiz man būs fāzes, dažkārt pietrūkst prasmju biznesa vīziju uzlikt uz papīra un palūkot uz to racionāli – vai vispār ir dzīvotspējīga un pelnīs. Ja tas ir tavs gadījums, tev var noderēt mācības un konkurss vienā – Laukiem būt! Šī iespēja ir bez maksas un orientēta tieši uz iesācējiem. Lai startētu, tev nevajag ne uzņēmumu, ne zemnieku saimniecību. Tā domāta jauniešiem un jaunienācējiem laukos, kuri tur vēlas radīt/attīstīt savu uzņēmējdarbību.

    Piesakoties vispirms tev ir iespēja piecu dienu mācībās apgūt ar uzņēmējdarbību saistītas tēmas, piemēram, kā sagatavot biznesa un finanšu plānu, mārketingu, grāmatvedību. Tālāk ir iespēja sadarboties ar uzņēmējdarbības konsultantu un izmantot mentoru konsultācijas, lai padziļināti izprastu kādu uzņēmējdarbības aspektu vai varbūt pamācītos no nozarē jau rūdīta uzņēmēja. Mācības ir obligātas (konsultācijas gan pēc vajadzības), lai tu varētu ar savu izstrādāto ideju pieteikties konkursam un pretendēt uz naudas balvu.

    Kopējais balvu fonds ir 20 tūkstoši eiro. Laukiem būt! savos desmit pastāvēšanas gados ir bijis atspēriens vairāk nekā 220 biznesa idejām laukos, piemēram, veselīgo kārumu ražotājam Dabas gardumi, pasaku grāmatai bērniem Montes stāsti, zīmolam Smalkais muslis.

    Ņem vērā: tavā rīcībā ir 26 Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) filiāles, lai piedalītos Laukiem būt! mācībās. Bet ir vecuma ierobežojums no 18 līdz 40 gadiem.
    Kad startēt: aptuveni septembra vidū.
    Vairāk: LLKC, meklē arī Facebook lapu Laukiem būt!

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē