• Vai sakuras ir piemērotas maziem dārziem?

    Dārzs
    Indra Ozoliņa
    11. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Sakuras jeb Japānas dekoratīvie ķirši Latvijas apstākļos ir eksotika, kas pieder pie Prunus jeb plūmju ģints. Jārēķinās, ka Tālajos Austrumos ir pilnīgi citāds augsnes sastāvs nekā Latvijā, tur augsne satur vulkāniskos pelnus. Tomēr arī Latvijā sakuras aug labi. Konsultē Ināra Bondare, dendroloģe, Rucavas arborētuma veidotāja
    • Ja vēlies arī savā dārzā iestādīt sakuru, vispirms apsver, kāda tajā ir vieta, kāda augsne un vai būs iespējams nodrošināt kociņam nepieciešamos apstākļus.
    • Pavisam mazā dārziņā sakuru stādīt neiesaku, jo tās ziedēšanas laiks ir ļoti īss. Nelielā teritorijā ieteicamas pundurformas, kas Latvijā aug ļoti lēni, piemēram, ‘Kiku-Shidare-Zakura’.
    • Iegādājoties stādus, jāņem arī vērā, cik lielu augstumu un vainaga platumu tie izaugot sasniegs, lai neiestādītu pārāk tuvu citu citam un lai ķirši varētu savu skaistumu parādīt pilnā krāšņumā.
    • Jārēķinās arī, ka sakuras, pēc ziedēšanas neapgriežot, var izaugt tik milzīgas, ka koku galotnes būs grūti aizsniedzamas un tās nofrizēt būs gandrīz neiespējami. 

    Vairāk par sakurām, to šķirņu daudzveidību un audzēšanas niansēm lasi portālā Santa+!

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē