• Mācītājs Indulis Paičs. Cilvēkā ir dzīva vēlme patikt citiem

    Vīrietis
    Ieva Jātniece
    18. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mācītājs Indulis Paičs
    Foto: Lauris Vīksne
    Mācītājs Indulis Paičs
    Beidzamā pusgadsimta laikā Rietumu sabiedrībā dzimuša cilvēka dzīve ir mainījusies tik ļoti, ka arī sieviešu un vīriešu tradicionālās lomas ja ne izzudušas pavisam, tad krietni transformējušās gan. Arvien biežāk runā par vīrišķības krīzi, taču – ko tas īsti nozīmē pašiem vīriešiem? Konsultē mācītājs un psihologs Indulis Paičs.

    Mainoties ekonomiskajai situācijai, vīriešu un sieviešu lomas saplūst, pat ģimeņu kontekstā vien mēs varam ieraudzīt tik dažādus modeļus! Ir ģimenes, kurās māte bērna pirmos dzīves gadus pavada ar viņu mājās, bet turpat blakus ir ģimenes, kurās šo lomu pilda tēvs. «Un kā gan mēs varam apgalvot, ka tēvam būt mājās ar bērnu nav vīrišķīgi, ka tas ir sievietes uzdevums? Šie jautājumi padara mūsu laikmetu ļoti interesantu, jo katram cilvēkam personiskā līmenī ir jāatklāj, kas viņš ir, kādas ir viņa spējas un iespējas un kas ir viņa patiesais ceļš,» uzsver Indulis Paičs. 

    21. gadsimta lielā atziņa ir arī tā, ka mēs esam ļoti dažādi un tajā nav nekā slikta. Jā, dažādība var sarežģīt mūsu dzīvi, bet tā padara to arī daudz krāsaināku un bagātāku. Dažādības jautājums kļūst interesants arī dzimumu kontekstā: līdz nesenam laikam par dzimumiem bija pieņemts domāt kā par pretējiem poliem – šajā polaritātē notika savstarpēja definēšanās. Pašlaik abiem dzimumiem kļūst arvien grūtāk definēt savas atšķirības. Un tas nes sev līdzi nākamās grūtības. Cilvēkā ir dzīva vēlme patikt citiem, sevišķi jaunībā, kad cilvēks vēl tikai domā par savas dzīves un ģimenes veidošanu, bet problēma ir tā, ka mūsdienās vairs nepastāv formula, kā patikt pretējam dzimumam vai lielākajai daļai sabiedrības. «Tāpēc mūsdienās vienīgā izeja ir ļoti personīga sevis iepazīšana un saprašana: tikai spējot pieņemt sevi, būt patiesam, ir iespējams satikt cilvēkus, kas arī tevi pieņems un mīlēs,» analizē Indulis Paičs.

    Visu rakstu lasi žurnālā Santa un portālā Santa+.

    • Viņa ir bijusi uz spožāko žurnālu vākiem – Vogue, Elle, Marie Claire –, viņa ir viena no retajām latvietēm, kuru pasaulē pārstāvējusi slavenā modeļu aģentūra IMG. Modele Madara Mālmane. Septiņus gadus viņa arī mūziķa Dona mīļotā sieviete. 
    • Meklējam atbildi uz jautājumu, vai mūsdienās ir viegli būt vīrietim. Un vai krīzi un jaunas identitātes meklējumus piedzīvo tikai vīrieši?
    • Pēc vairāku gadu ilgas klusēšanas teātra režisors Dž. Dž. Džilindžers žurnālam SANTA sniedz ļoti atklātu interviju – par nodevību teātrī, sievietēm, bohēmu un savas dzīves filozofiju. 
    • Leģenda par sava laika vīrišķības ideālu kino – aktieri Uldi Pūcīti. Viņš sevi dedzināja darbā un arī attiecībās... 
    • Lieliskais desmitnieks jeb vīrieši, kas mūs iedvesmo un liek mums sapņot, vīrieši, kas pēc sevis atstās paliekošas pēdas pasaulē.
    • Sejas procedūru izlase rudenī, kas tavai ādai liks starot.
    • Modes aktualitātes: puszābaciņi, adījumi un žaketes, kas piestāvēs katrai.
    Santa nr10

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē