• Afgāņu ministrs Vācijā strādā par velokurjeru: Man nav par ko justies vainīgam

    Pasaulē
    Kerija Broka
    11. septembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Sajīds Sadāts ir bijušais sakaru ministrs Afganistānas valdībā. Pagājušā gada decembrī, labākas dzīves meklējumos, bijušais ministrs pārcēlās uz Vāciju. Šobrīd viņš stādā par velokurjeru Leipcigā, vēsta aģentūra Reuters.

    Bijušais ministrs atzīst, ka mājnieki kritizē lēmumu kļūt par velokurjeru pēc tam, kad viņš divus gadus ir strādājis Afganistānas valdībā, atstājot amatu 2018. gadā. «Man nav par ko justies vainīgam,» saka 49 gadus vecais vīrietis, stāvot oranžā formas tērpā blakus savam velosipēdam.

    Sākotnēji Sadāts ar savu pieredzi un grādiem IT un telekomunikācijās centās atrast darbu saistītā jomā, taču bez vācu valodas zināšanām tas nav bijis iespējams.

    Šobrīd viņš katru dienu velta četras studas vācu valodas apgūvei, un vēlāk sāk savu sešu stundu vakara maiņu velokurjera darbā. «Valoda ir vissvarīgākais,» saka bijušais minstrs.

    «Pirmās dienas bija aizraujošas, bet grūtas,» viņš stāsta par izaicinājumu mācīties braukt ar riteni pilsētas satiksmē.

    “Es ceru, ka arī citi politiķi darīs to pašu – strādās kopā ar sabiedrību, nevis slēpsies," saka kādreizējais ministrs. «Jo vairāk jūs dodaties ārā un jo vairāk redzat cilvēkus, jo vairāk jūs mācāties.»

    Sadātam ir arī Lielbritānijas pilsonība, un tur viņš pavadījis lielu daļu savas dzīves, taču par dzīvesvietu un patvērumu izvēlējies Vāciju, izmantojot teju pēdējo iespēju pirms Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības. Vācijā Sadāts saskata labākas nākotnes izredzes, jo šī valsts ir vadošā telekomunikāciju un IT sektorā, kas ir arī bijušā ministra specialitāte.

    Viņa stāsts ir ieguvis īpašu ievērību, kad pēc talibu pārņemšanas Afganistānā sākušies nemieri. Sadāta ģimene un draugi arī vēlas aizbraukt, cerot pievienoties tūkstošiem citu cilvēku evakuācijas lidojumos vai mēģināt atrast citus veidus, kā atstāt valsti.

    Līdz ar ASV karavīru izvešanu, kopš gada sākuma Vācijā par 130% ir pieaudzis afgāņu patvēruma meklētāju skaits, liecina Federālā migrācijas un bēgļu biroja dati.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē