• Normunds Rutulis radījis pats savu radio: Pagaidām to neviens neklausās

    Radio
    Gita Vīksne
    21. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NO IZDEVNIECĪBAS ŽURNĀLS SANTA ARHĪVA
    «Tas skan jau kādu laiku, taču pagaidām to neviens neklausās,» par radio Norma stāsta dziedātājs.

    «Tas ir mans hobija projekts, ar kuru sākumā biju ļoti aizrāvies,» par radio, kas klausāms internetā, stāsta Normunds Rutulis un piebilst: «Tas ir privāts mūzikas straumējums, kur skan tikai tas, kas man pašam patīk. Pagaidām to klausās varbūt kādi divi trīs cilvēki. Es pats klausos, mana meita klausās. Mūzika skan 24 stundas diennaktī.

    Visu laiku mainās dziesmas un starp tām nav reklāmu. Es pats to visu finansēju. Manā uztverē reklāma ir tas, kas sabojā radio,» stāsta Normunds, kas atklāj – radio apkopojis ap 2000 dažādu dziesmu.

    «Norma ir zvaigznājs, kuru 17. gadsimtā atklāja franču astronoms. Tajā nav spilgtu zvaigžņu, un to šķērso Piena ceļš,» vēstīts radio mājaslapā.

    Radio interneta mājaslapu Normundam palīdzējis izveidot paziņa. «Visam vajadzēja būt ļoti vienkāršam un saprotamam, tāpēc tagad tur ir tikai divas pogas – play un skaļums,» atklāj Rutulis. Radio skanot nišas mūzika, kas lielai daļai klausītāju ir vienaldzīga.

    «Šā iemesla dēļ es arī radio nekur baigi nereklamēju. Tas savā ziņā ir manas ģimenes mūzikas arhīvs, kuram pieslēgties var ikviens jebkurā pasaules malā,» saka dziedātājs.

    Mūziķis ik pa brīdim radio dziesmu sarakstu papildinot ar jaunumiem.

    «Šobrīd man simpatizē Bruno Marsa jaunais projekts «Silk Sonic» kopā ar Pāku Andersonu. Tā ir skaista 70. gadu soulmūzika. Simpatizē dziedātājas Dua Lipas ieraksti, jo īpaši kopā ar Eltonu Džonu. No latviešu jaunajām māksliniecēm visveiksmīgākā šķiet dziedātāja Būū,» atzīst Rutulis.

    Radio dīdžejs viņš ir kopš 1999. gada, kad sāka strādāt Latvijas Radio 2.

    «Vēl esmu bijis Radio Rīgai, Easy FM. Šobrīd esmu Radio SWH darbinieks,» atklāj Normunds un neslēpj – dīdžejo arī ārpus radio ētera.

    «Es gan spēlēju tikai izmeklētās ballītēs – elitāras mūzikas cienītājiem. Nespēlēju, piemēram, «Līvu Meitene» zeltene vai «Prāta vētras» ierakstus. Man ir izmeklēta mūzika. Dīdžejoju tikai tiem cilvēkiem, kas neprasa nodziedāt «Cāļus skaita rudenī». Tā visbiežāk ir publika, kas mani nepazīst kā dziedātāju. Latvijā gan šādu cilvēku ir ļoti maz,» atzīst Rutulis.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē