• Šonedēļ Latvijas Kultūras akadēmijā norisināsies īpaša svētku programma

    Kultūra
    Estere Jansone
    13. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Latvijas Kultūras akadēmija
    Latvijas Kultūras akadēmijā (LKA) no šodienas līdz piektdienai, 17.maijam, notiks svētku notikumu programma «ZinātMākslas».

    Svētku notikumi veltīti studējošo pētniecisko interešu prezentācijai, LKA Satversmes pieņemšanas dienai un rektoru maiņai – 14.maijā LKA rektora pienākumus sāks pildīt režisors Dāvis Sīmanis.

    Svētku nedēļas laikā norisināsies karjeras diena, LKA absolventu asociācijas atklāšanas pasākums, ātrie randiņi ar darba devējiem, karjeras neveiksmju stāstu vakars «Fuck-Up stāsti», svētku rektorāts, dzejas simpozijs «Tā nav dzīve, tas ir kino & dzeja», studējošo konference «ZinātMāksla», konference «Atrodi sevi kino» ar Lienes Lindes filmas «Melnais samts» seansu noslēgumā.

    LKA ēkā Ludzas iela 24, Rīgā, šodien no plkst.13 līdz 20 norisināsies karjeras diena, piedāvājot dažādus notikumus gan LKA studējošajiem, gan absolventiem.

    Savukārt no plkst.13 līdz 14.30 notiks paneļdiskusija «Jauno profesionāļu iespējas un izaicinājumi darba tirgū kultūras un radošajās industrijās», kurā piedalīsies kultūras ministre Agnese Logina (P), Latvijas Nacionālā mākslas muzeja komunikācijas speciāliste Elza Ēķe, mūzikas žurnāliste, Latvijas skaņu dizaineru kluba «LSDC» valdes locekle Aiga Leitholde, studijas «Lokomotīve» producents Dominiks Jarmakovičs un teātra trupas «Kvadrifrons» pārstāvji.

    LKA studējošos no plkst.15 līdz 17 aicinās piedalīties ātrajos randiņos ar absolventiem, prakses un darba devējiem. Savukārt plkst.15 studentiem būs iespēja satikt programmas «Mācītspēks» pārstāvjus, kuri pastāstīs par viengadīgās skolotāju izglītības programmas piedāvātajām iespējām tādās jomās kā valodas, kultūra, pašizpausme mākslā un citās jomās. LKA studentus un absolventus plkst.17 aicinās piedalīties LKA absolventu asociācijas atklāšanas pasākumā, kura noslēgumā, plkst.18.30 norisināsies LKA absolventu «Fuck-Up stāsti», kur LKA absolventi atklās savas karjeras neveiksmes un to pārvarēšanas ceļus.

    Paredzēts, ka 14.maijā no plkst.11 līdz 13 notiks LKA Svētku rektorāts, kur akadēmijas kolēģu un sadarbības partneru klātbūtnē simboliskā rituālā darba pienākumus no līdzšinējās LKA rektores Rūtas Muktupāvelas pārņems jaunais rektors – Sīmanis. Savukārt no plkst.17 līdz 20 LKA dārzā norisināsies LKA Studējošo pašpārvaldes organizētais dzejas simpozijs «Tā nav dzīve, tas ir kino & dzeja». LKA studentu dzejas lasījumus papildinās Latvijas Mākslas akadēmijas studentu mūra sienu gleznojumi un melodiskas Latvijā un pasaulē zināmu skaņu celiņu performances.

    LKA studējošo konference «ZinātMāksla» notiks 16.maijā no plkst.10 līdz 18. Konferencē prezentēs LKA bakalaura un maģistra līmeņa studentu uzmanības centrā nonākušās pētnieciskās tēmas, kas arī novērtētas kā labākās pētnieciskās ieceres noslēguma darbos un saņēmušas snieguma stipendijas darbu izstrādei. Izskanēs referātu prezentācijas tādās tematiskajās sekcijās kā «Digitālā transformācija kultūras nozarē», «Kultūras un mākslas pārvaldība», «Zīmolvedība un digitāls saturs», «Kino nozare» un «Teksts: jaunrade, tulkošana un analīze».

    Konferencē no plkst.15.30 līdz 16.30 norisināsies diskusija «Reps – nepiedienīgas rindas vai realitātes vārdi?», kurā reperus, žurnālistus un pētniekus aicinās atklāt Latvijas repa mūzikas realitāti, pētīs repa tēmas, skanējumu un sociālo nozīmību, izceļot Latvijas kontekstam raksturīgās pieredzes un naratīvus.

    Diskusijā analizēs repa mākslinieka kā sociālo pārmaiņu aģenta lomu un apspriedīs repa integrācijas iespējas akadēmiskajā diskursā.

    Konferences dienu plkst.17 noslēgs brīvrunas un dzejrunas slams «Dzīvie realitātes vārdi», kurā tiks aicināti pieteikties LKA studējošie, absolventi, LKA pasniedzēji, kā arī jebkuri citi interesenti.

    LKA Nacionālās filmu skolas lielajā paviljonā, Elijas iela 17, Rīgā, 17.maijā no plkst.10 līdz 18 norisināsies tematiskā konference «Atrodi sevi kino», kurā kino nozares pārstāvji, LKA audiovizuālās mākslas pasniedzēji un studenti pievērsīsies tādiem jautājumiem kā digitalizācija, kino saglabāšanas problemātika, seriālu renesanse, radoši risinājumi mazbudžeta un bezbudžeta filmu veidošanā, kā arī pūlfinansējuma piesaistes izaicinājumi.

    LKA Kultūras un mākslu institūta pētniece Līga Vinogradova kopā ar «Kultūras socioloģijas un menedžmenta» pirmā un trešā kursa studentiem prezentēs rezultātus pētījumam par kino auditorijas apmeklēšanas un filmu patēriņa paradumiem, kas tapa 2023.gada nogalē. Diskusijā «Auditorijas pētniecība: izaicinājumi un studentu pieredze» LKA studenti un absolventi dalīsies pieredzē un izaicinājumos saistībā ar auditorijas pētniecības metodēm.

    Konferences noslēgumā plkst.16.30 notiks filmas «Melnais samts» seanss,

    pēc kura ar skatītajiem tiksies filmas režisore Liene Linde un operators Dāvids Smiltiņš.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē