• Godži ogas un čia sēklas — labākas par upenēm un avenēm?

    Uzturs
    Santa.lv
    Santa.lv
    12. jūlijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Vedekla aizrāvusies ar veselīgu dzīvesveidu – no rītiem gatavo smūtijus, vasara vai ziema, vienmēr tiem pievieno vai nu godži ogas vai čia sēklas. Nesaprotu, ar ko tās tik īpašas? Turklāt vēl maksā dārgi.

    Pasaulei kļūstot atvērtai, pie mums nonākušas godži ogas, čia sēklas, kalē salāti, garšvielas. Noteikti ir vērts eksperimentēt ar šīm neparastajām garšām, jo tā ir iespēja dažādot ēdienkarti, apēst ko īpaši veselīgu. Vienlaikus jāsaprot, ka tādi paši superprodukti aug mūsu dārzos. Turklāt par to iedarbību mēs zinām visu, esam uzaugušas ar šiem augiem. Uztura ziņā tas ir svarīgi.

    Godži ogas ir tik bagātīgas, ka pirms lietošanas reizēm pat iesaka konsultēties ar ārstu, īpaši, ja ir zems vai augsts asinsspiediens, grūtniecības laikā vai ja lieto spēcīgus medikamentus. 100 gramos godži ir aptuveni 300 procentu ieteicamās A vitamīna dienas devas – tātad trīs reizes vairāk, nekā vajadzētu. A vitamīns uzkrājas organismā un pārāk lielos daudzumos nemaz nav vēlams.

    Čia sēklām nav specifiskas piegaršas kā linsēklām vai mārdadžu sēklām. Čia sēklas skaisti izskatās arī pudiņos vai pārbērtas desertiem. Taču visu ar mēru, atceroties, ka ļoti vērtīgas ir mūsu upenes, avenes, āboli un citi Latvijas augļi un dārzeņi.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē