• Saimnieku smēķēšana kaitē arī mājdzīvniekiem!

    Veselība
    12. marts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    To, ka pasīvā smēķēšana kaitē apkārtējiem, šķiet, nu jau vairs neviens neapšauba, bet cik daudzi aizdomājas, ka tabakas dūmi ir nāvējoši arī paša mājdzīvniekam?

    Vairāki zinātniskie pētījumi ir pierādījuši, ka pasīvā smēķēšana kaitē arī dzīvniekiem. Piemēram, kaķi smēķētāju ģimenēs biežāk cieš no mutes dobuma vēža un divreiz biežāk iet bojā no limfomas. Mutes dobuma vēzi zinātnieki skaidro ar to, ka kaķi bieži izlaiza sevi, un tabakas dūmos esošās kancerogēnās vielas, kas sakrājušās kažociņā, pastāvīgi nokļūst dzīvnieka mutē.

    Smēķējošu cilvēku mājā dzīvojošiem suņiem arī ir paaugstināts vēža saslimšanas risks – jo sevišķi ar deguna un plaušu audzējiem. Veterināri uzsver, ka deguna vēzis biežāk sastopams suņiem ar izstieptu purnu un garu degunu, tai pat laikā uzrauto degunu saimniekiem kaitīgās vielas nepaspēj nosēsties deguna dobumā un tieši nokļūst plaušās, tāpēc viņiem biežāk konstatē plaušu vēzi. Tāpat smēķētājiem labāk neturēt savās mājās putniņus: viņi ir hiperjūtīgi pret gaisa piesārņojumu un bieži slimo ar pneimoniju un plaušu vēzi, tā Live Science.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē