• Padomi veselīgākam rudenim. Pa spēkam ikvienam!

    Padomi
    Santa.lv
    Santa.lv
    15. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Ja tu jautātu, droši vien lielākā daļa atbildētu, ka viņiem netīk rudens. Aukstums, tumsa, skumjas, slapjums, visādi vīrusi un tā… Lūk, trīs lieliski padomi, ko vari uzreiz likt priekšā tiem, kas rudenī baidās no vīrusiem un vispār jūtas sanīkuši!
    • Rudenī vairāk ēd gaļu!

    Lai kā negribas būt atkarīgām no laikapstākļiem, tumšajos rudens vakaros prāts nesas uz skumjo pusi. Tāpēc tagad ir īstais laiks sekot līdzi, lai ēdienkartē netrūktu dzelzi saturošu produktu, jo dzelzs ir nepieciešama, lai smadzenēs tiktu ražoti par labu garastāvokli atbildīgie savienojumi – serotonīns, dopamīns. Turklāt – jo gaļa sarkanāka, jo vairāk vērtīgās dzīvnieku valsts dzelzs tā satur.

    • Varbūt šoruden uz baseinu?

    Peldēšana trenē izturību un kopējo fizisko sagatavotību. Peldēšana ir starp tiem sporta veidiem, kas vislabāk trenē sirdi. Peldot labāk attīstās elpošanas sistēma, tiek noslogotas muskuļu grupas, kas uz sauszemes paliek novārtā. Arī vielmaiņa ūdenī strādā pat četras reizes ātrāk nekā uz sauszemes, tāpēc peldēšana ir lielisks veids, kā uzturēt sevi formā, kad svaigā gaisā kustamies arvien mazāk.

    • Ar dzērvenēm pret vīrusiem

    Dzērvenes satur C vitamīnu, miecvielas un citus labumus, bet visvērtīgākais tajās ir benzoskābe, kas ierobežo baktērijas un vīrusus. Tāpēc dzērveņu morss ieteicams brīžos, kad saķerts kāds vīruss, angīna, bronhīts vai cita slimība ar paaugstinātu temperatūru, kā arī profilaktiski pret urīnceļu iekaisumu. Gan purva, gan lielogu dzērvenēm vērtīgas ir arī lapas, jo satur daudz antioksidantu, kas organismā mazina oksidēšanās procesus, un tas ir svarīgi, lai nodzīvotu ilgu mūžu. Pagatavo, uz krūzīti ņemot vienu sauju lapiņu un aplejot ar karstu ūdeni.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē