• Man pazudusi interese par seksu!

    Padomi
    Santa.lv
    Santa.lv
    2. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wavebreakmedia/Shutterstock.com
    Lasītāja stāsta: «Kopš lietoju hormonālo kontracepciju (tabletes), man ir pazudusi interese par seksu. Tā ir zāļu blakne? Protams, vīrs nav sajūsmā.» Skaidrojam!

    Medikamenta lietošanas instrukcijā norāda, ka šāda blakne var būt, tiesa, rakstīts, ka tas notiek reti. Visbiežāk sievietes nekādas izmaiņas neizjūt vai pat tieši piedzīvo libido pieaugumu. Arī tas, kāds varētu būt tas mehānisms, kā libido šā medikamenta ietekmē varētu mazināties, nav zinātniskajā literatūrā aprakstīts un pētījumi par šo tēmu ir ļoti pretrunīgi.

    Viens no skaidrojumiem varētu būt, ka kontracepcija neļauj notikt ovulācijai, līdz ar to ovulācijas laikā nenotiek straujais hormonu līmeņa pieaugums.

    Ja iepriekš sieviete ļoti izteikti izjuta libido pieaugumu tieši ovulācijas laikā, lietojot tabletes to varētu vairs nejust tik spilgti. Tomēr ir ļoti svarīgi saprast, ka libido nav balstīts tikai hormonālajā līmenī!

    Pirmais, ko ārsts pacientei ar šādu sūdzību jautā: kad tieši sākās sūdzības? Vai tiešām tās sākās ar kontracepcijas lietošanu? Iespējams, sievietes dzīvē ir blakus situācijas, kas ietekmē garastāvokli un līdz ar to vēlmi pēc seksa. Stress, partnerattiecību problēmas, pārgurums, pārslodze darbā, nepilnvērtīgs uzturs… Nereti sievietes it kā meklē vainīgo, lai ātri izskaidrotu nepatīkamas lietas savā dzīvē, piemēram, libido zudumu vai pieņemšanos svarā.

    Un ir taču tik viegli pateikt, ka tas noteikti ir no tabletēm, nevis meklēt īstos iemeslus, kuri pašai būs jārisina.

    Taču, ja sieviete nonāk pie atbildes, ka tiešām viņas dzīvē vienīgais, kas ir mainījies, ir šīs zāles, tad ir ar ginekologu jāmeklē risinājums. Var izvēlēties citas kontracepcijas tabletes ar citu hormonu sastāvu vai meklēt nehormonālu kontracepciju. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē