• Covid-19 dēļ rosinās pārtraukt klātienes mācības bērnudārzos un universitātēs

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    12. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Veselības ministrija (VM) šodien Krīzes vadības padomes (KVP) sēdē rosinās no pirmdienas, 16.marta, pārtraukt klātienes mācības pirmsskolas un augstākās izglītības iestādēs, arī pārējās izglītības iestādēs divu nedēļu garumā pēc skolēnu brīvlaika mācības nodrošināt attālināti, mikroblogošanas vietnē Twitter pavēstījuši veselības ministre Ilze Viņķele un IZM parlamentārais sekretārs Reinis Znotiņš.

    Vienlaikus VM lūgs KVP noteikt publisku «pasākumu ierobežošanu līdz 500 cilvēkiem,» tviterī informē Viņķele.

    Arī izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) mikroblogošanas vietnē Twitter norādīja, ka pēc skolēnu brīvlaika skolās mācību procesu plānots noteikt divas nedēļas attālināti. Viņa skaidro, ka šobrīd Izglītības un zinātnes ministrija apzina, cik pieejami un kādi bērniem ir saziņas veidi, un sīkāka informācija sekos pēc KVP.

    Znotiņš norādīja, ka pēc skolēnu brīvlaika, kas 1.-11.klases skolēniem paredzēts nākamajā nedēļā, skolās mācību procesu plānots noteikt divas nedēļas attālināti.

    Patlaban IZM apzina, cik pieejami un kādi ir saziņas veidi bērniem. IZM sola monitorēt, kā attālinātās mācības strādās, un, ja tās nestrādās, tad tā vietā tiks pagarināts brīvlaiks.

    Kā ziņots, Latvijā jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 līdz šim atklāta 16 cilvēkiem, no kuriem deviņi ir vienas grupas tūristi, kas 7. martā Latvijā atgriezušies ar vienu reisu no slēpošanas kūrorta Itālijā.

    Tikmēr visā pasaulē Covid-19 gadījumu skaits 114 valstīs sasniedzis 118 000, un no šīs slimības miris 4291 cilvēks, liecina Pasaules Veselības organizācijas (PVO) dati.

    PVO ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss 11.martā paziņoja, ka jaunā koronavīrusa uzliesmojums sasniedzis globālas pandēmijas līmeni.

    Ņemot vērā minēto, Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) šodien plkst. 14 atkal ir sasaucis KVP sēdi, aģentūru LETA informēja Ministru prezidenta preses sekretārs Sandris Sabajevs.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē