• 5 ieteikumi, kā rudenī izvairīties no iesnām

    Slimības
    Santa.lv
    Santa.lv
    12. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Kādus dabas līdzekļus izmantot, lai nesaslimtu?

    5 ieteikumi iesnu profilaksei:

    1. Rudenī ieteicams bieži sildīt kājas karstajās zāļu peldēs. To dara tā: vanniņā liek skābas un rūgtas garšas tējas. Skābās var būt kadiķa, priedes vai egles skujas, bet par rūgtajām labi kalpos pelašķis, biškrēsliņš, vībotne, dievkociņš. Tējas aplej ar verdošu ūdeni (pavisam nedaudz, tikai tā, lai augi apsegti) un brīdi nogaida, līdz ūdens sāk izvilkt spēcinošās vielas no augiem. Lēnām un uzmanīgi mērc kājas no papēža. Pamazām aizvien pievieno karsto ūdeni (bet tā, lai nenoplaucē kājas!). Kamēr kājas mērcējas, domā skaistas, spēcinošas domas. 
    2. Degunu lieliski palīdz izkarsēt karstas tējas dzeršana. Bet tai jābūt patiešām karstai, nevis remdenai! Labi derēs upenes, upeņu lapas, vīgriezes (bet uzmanīgi, tās rada atslābumu!), avenes, zemenes. Ļauj, lai deguns kārtīgi iztek. 
    3. Kad manāmi pirmie iesnu simptomi, lieliski palīdz zaļais medus. To pagatavo, medu samaļot kopā ar kadiķu skujām un pelašķa ziediņiem. Ar zaļo medu var sasmērēt pēdas un krūtis un apklāt ar kāpostu lapām – tās uzsūks visus nelabumus. Tad ietinas vilnas segā (bet ne kokvilnā vai linā – tie atdzesē!) un kārtīgi atpūšas. 
    4. Sajūtot pirmās saaukstēšanās pazīmes, jālūko pēc tādiem dabas līdzekļiem, kam piemīt spēcīgākās ēteriskās eļļas: ķiploks, salvija, pelašķis, priežu pumpuri, piemēram, pietiek ik pa brīdim pakošļāt salvijas lapiņas, lai tās spēcīgās ēteriskās eļļas sakautu mikrobus un kairinājumu, kas ieperinājies deguna dobumā un rīklē. 
    5. Rudenī nekas neuzmundrina labāk par pirti. Papildu efektam lāvu var izklāt ar ārstniecības augiem, tos pievieno arī slotiņās. Ja pirtī ej jau ar iesnām vai klepu, atdzesēties vajadzētu pamazām, nevis spēji, ar auksta ūdens šalti! Tomēr svarīgi atcerēties: nedrīkst karsēties, ja jūti, ka jau esi saslimis! 

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē