Kubiešu plovs ar vistu

Sātīgi ēdieni
8. februāris, 2018
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Kubiešu plovs ar vistu recepte
Kubiešu plovs ar vistu recepte
Ļoti sātīgs un gards sautējums. Īsts mājas ēdiens! Bagātīga, neparasta garšu buķete, «pūkaina» un pikanta vienlaikus, kuras slepenā nianse ir alus.
Sarežģītība
Vidēja
Personas
6
Izmaksas
Vidējas
Sagatavošanās
1st 10m
Pagatavošana
50m
Kopējais laiks
2st

Marinējam vistu

Gatavojam sautējumu

  1. Ideāli, ja ir 3–5 litru tilpuma čuguna katliņš ar vāku. Ja tāda nav, izmantojiet katlu ar biezāku dibenu un stingri piegulošu vāku.
  2. Katlā uzkarsē 3 ēdamkarotes olīveļļas. Tajā liek cepties sīki sagrieztus sīpolus, zaļo papriku un zaļo aso piparu, arī ripiņās sagrieztus ķiplokus.
  3. Maisot cep uz lēnas uguns, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.
  4. Pievieno kuminu (ja nepatīk kumins, varat to nepievienot), paprikas pulveri (asās vai saldās paprikas pulveris ir jāliek pēc savas garšas sajūtas), sāli un lauru lapas.
  5. Masu maisot cep vienu minūti.
  6. Pievieno vistas gaļu ar marinādi un uz lēnas uguns cep 10 minūtes, bieži apmaisot.
  7. Pievieno mazos gabaliņos sagrieztus tomātus, kam iepriekš novilkta miza un izņemtas sēklas. Ja izmanto konservētos tomātus, nokāš šķidrumu.
  8. Pievieno alu un vistas buljonu (var izmantot želejveida koncentrātu vai kubiņus ar samazinātu sāls saturu).
  9. Uzgriež lielāku uguni un minūti pavāra.
  10. Pievieno rīsus un izmaisa, cenšoties rīsus dabūt zem ūdens.
  11. Atkal samazina liesmu. Katliņu pārklāj ar folijas gabalu, kam virsū stingri uzliek vāku.
  12. Sautē 20–30 minūtes, apmaisot vienu vai divas reizes, līdz rīsi ir mīksti.

Par ceptajām paprikām

Uzzini arī kā grilēt papriku uz gāzes liesmas.

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Noderīgi un interesanti

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs

Santa+