Marinējam vistu
Gatavojam sautējumu
- Ideāli, ja ir 3–5 litru tilpuma čuguna katliņš ar vāku. Ja tāda nav, izmantojiet katlu ar biezāku dibenu un stingri piegulošu vāku.
- Katlā uzkarsē 3 ēdamkarotes olīveļļas. Tajā liek cepties sīki sagrieztus sīpolus, zaļo papriku un zaļo aso piparu, arī ripiņās sagrieztus ķiplokus.
- Maisot cep uz lēnas uguns, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.
- Pievieno kuminu (ja nepatīk kumins, varat to nepievienot), paprikas pulveri (asās vai saldās paprikas pulveris ir jāliek pēc savas garšas sajūtas), sāli un lauru lapas.
- Masu maisot cep vienu minūti.
- Pievieno vistas gaļu ar marinādi un uz lēnas uguns cep 10 minūtes, bieži apmaisot.
- Pievieno mazos gabaliņos sagrieztus tomātus, kam iepriekš novilkta miza un izņemtas sēklas. Ja izmanto konservētos tomātus, nokāš šķidrumu.
- Pievieno alu un vistas buljonu (var izmantot želejveida koncentrātu vai kubiņus ar samazinātu sāls saturu).
- Uzgriež lielāku uguni un minūti pavāra.
- Pievieno rīsus un izmaisa, cenšoties rīsus dabūt zem ūdens.
- Atkal samazina liesmu. Katliņu pārklāj ar folijas gabalu, kam virsū stingri uzliek vāku.
- Sautē 20–30 minūtes, apmaisot vienu vai divas reizes, līdz rīsi ir mīksti.
Par ceptajām paprikām
Uzzini arī kā grilēt papriku uz gāzes liesmas.